sourze.se

Ett praktiskt tips när brödpåsen jävlas

Tänk vad lite det behövs för att man ska börja svära!

Häromkvällen öppnade jag en nyinköpt färsk limpa. Att öppna påsen var inga problem, men att få ut limpan var desto värre.

Först tar man tag i skalken och drar, sedan vänder man upp och ner på påsen, skakar och ruskar för att snart inse att det inte kommer ut en enda brödsmula. Man provar att blåsa i påsen för att det ska bli luft kring limpan, vilket
som vanligt resulterar i att limpan fastnar ännu mer.

Efter mycket lirkande och fipplande kryper så sakteligen limpan ut och du kan skära dig några efterlängtade brödskivor.

På med ett saftigt lager smör och fyra lager ost, ett stort glas iskall mjölk och sen? Jo, nu ska du få ner limpan i påsen igen. Lycka till! Känner du igen dig?

Ett litet tips är att klippa upp den härligt trånga originalpåsen och byta ut den mot en trist genomskinlig och slapp femliters fryspåse redan från början. Så slipper man gnälla, menar jag.

Men det är skönt att gnälla litet om skitsaker, för det är ju det vi gör, vi svenskar.

Glömde att jag är halvnorsk.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2001 14:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: