sourze.se

Låt oss få leva ut våra drömmar

Om jag fick leva om mitt liv igen, skulle jag sluta vara så feg och istället leva ut mina drömmar.

Låt oss få leva ut våra drömmar. Låt oss få göra våra egna misstag. Välja våra egna vägar och fatta egna beslut, livet är inte perfekt. Sluta skjuta upp saker till den dagen i framtiden som aldrig kommer. Låt oss leva i nuet. Om jag bara fick göra om alltihop, men du förstår - det får jag inte.

Alla har vi suttit och funderat på hur livet skulle ha varit om jag hade gjort si eller så. Om jag bara hade vågat förverkliga en liten dröm, om jag bara vågade. STOP, hit men inte längre, våga ta bort ordet OM och lev ut, om bara för ett ögonblick, så har du försökt i alla fall.

Själv var jag en sådan som lyssnade och tänkte mer på andra, än på mig själv. Dels för att jag hade en strängt invandrarbakgrund, dels för att jag var för feg för att säga ifrån. Varje steg, tanke eller dröm som jag ville förverkliga var jag tvungen att tänka om, om inte två så tre gånger, innan jag fattade något beslut. Vad skulle mina föräldrar säga? Hur skulle de framstå i andras ögon? Kommer de att bli arga? Är jag helt ute, kommer de att tycka att mina drömmar är för orealistiska? Eller, kommer de att låta mig följa min drömmar och stå där, då jag behöver deras stöd?

Jag lever i en helt annan dimension där jag fruktar dagen och längtar efter natten. Där jag, på nätterna kunde leva ut mina drömmar. Jag kunde röra mig fritt, glida med vinden upp bland molnen, inga tankar, inga bekymmer. Jag hörde röster som sade: eftersom du är tyst är detta hemligt, det stannar mellan oss i tystnaden. Jag ville att livet skulle vara som den var på natten, men jag var för feg.

Om jag fick leva om mitt liv igen, skulle jag göra flera misstag och tänka mindre. Om jag fick leva om igen skulle jag resa mer, göra flera äventyr. Jag skulle skratta mer och gråta lika mycket. Jag skulle begära mer och framför allt skulle jag sluta vara så feg. Men du förstår - det får jag inte.

Så mitt råd till alla drömmare med hopp om ett bättre liv, lev ut era drömmar och vänta inte tills den där dagen i framtiden som aldrig kommer. Snälla, låt oss få leva i nuet, släpp alla era regler, seder och framför allt stoltheten och var våran guide mot våra drömmar. Man brukar säga att misstagen är den bästa läran mot ett bättre förstånd.

Bli inte den jag är utan den jag ville vara. Carpe diem


Om författaren

Författare:
stefan saliba

Om artikeln

Publicerad: 03 feb 2001 13:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: