sourze.se

Ge homosexuella adoptionsrätt!

Det är dags att vända blickarna mot Holland och se dem som ett föregångsland.

Ett glädjande beslut kommer från Holland där parlamentet beslutat att homosexuella ska få rätt att gifta sig OCH adoptera barn. Detta är speciellt viktigt för barnen.

Med fokus på de barn som redan lever i familjer med homosexuella föräldrar innebär det en trygghet som de tidigare varit berövade, nämligen rätten till båda föräldrar i laglig mening.

Genom närstående adoption försäkras dessa barn om att de har två föräldrar, och om den biologiska föräldern går bort kommer den andra föräldern att ges vårdnaden om sitt barn, något som inte är självklart i dagsläget. Det är viktigt med en tydlig signal till alla de barn som lever i familjer med två mammor eller två pappor att deras familjer accepteras av samhälletpch att de har rätt att kalla båda sina förädrar för pappa eller mamma. Många har i debatten om homosexuellas rätt till adoption belyst vikten av att barnen sätts främst, något som idag inte sker i det svenska samhället. Det är dags att vända blickarna till Nederländerna och säga ja till barns rätt till båda föräldrar.


Om författaren

Författare:
Karolina Lindén

Om artikeln

Publicerad: 12 jan 2001 14:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: