sourze.se
Foto: flickr/European People's Party - EPP (BY CC 2.0)

Foto: flickr/European People's Party - EPP (BY CC 2.0) 

"Reinfeldt ordnar barnkalas åt Obama"

President Obamas försök att snubba sin ryske kollega är fullständigt irrationellt. USA förlorar bara på att Obama vägrar träffa Putin i samband med toppmötet för världens 20 viktigaste länder i S:t Petersburg den 5-6 september.

Likaså Obamas högst offentliga (på en presskonferens den 8/8) kritik av president Putins "kroppsspråk" för "sin slappa stil likt en uttråkad pojke längst bak i klassrummet" – ett totalt brott mot hur en president uttalar sig om en kollega. De amerikanska medierna bara försökte sjunka genom jorden och för att slippa berätta om sin president som skämde ut sig så.

En som däremot talade klarspråk om kejsarens pinsamhet var den ryske utrikesministern Lavrov på besök hos sin amerikanska kollega John Kerry i Washington. På SVT:s Aktuellt den 9 augusti kunde man se Lavrov påpeka:

– Jag minns att när jag för första gången träffade John i hans nuvarande roll. Han sa att våra länder har ett särskilt ansvar och att vi måste bete oss som vuxna människor och samarbeta. Vi försöker göra det och förväntar oss detsamma.

Genom att diplomatiskt lägga orden i Kerrys mun kunde Lavrov elegant rikta denna förödande sarkasm mot Obama med betydelsen: "Du beter dig inte vuxet!"

Detta ger också det rätta perspektivet på president Obamas besök i Sverige. Det är ett barnkalas som Reinfeldt fått ordna för en president som inte längre klarar av att sköta den amerikanska politiken.

Knappast något gott kommer att komma ur detta besök eftersom Obama är på väg ut. Det är bäst att Reinfeldt försöker roa Obama bäst det går. Eftersom Obamas personlighet kräver mesta möjliga pompa och självhävdelse är väl Nobelpristagarturnén runt i Stockholms förorter mycket passande. Han missade ju den när han åkte direkt hem från Oslo och inte besökte Stockholm som fredspristagarna brukar.

Frågan är bara om det låter sig göras utan en diplomatisk kris med vårt grannland, som troligen helst vill glömma det pinsamma valet av fredspristagare, som startat två nya helt onödiga krig i Libyen och Syrien, förutom de helt illegala krig han bedriver med sina älskade drönare i ytterligare ett antal länder. Varje tisdag, när han är i Washington, har han möte i Vita huset för att bestämma vilka som skall sättas upp på dödslistan för drönarmord ifall det gäller familjer och andra icke direkta mål. Mer än hundra barn har Obama personligen låtit stryka med på detta sätt.

Reinfeldt kanske inte kan ordna en kungajakt för att sälja svenska drönare åt Obama, men visst kunde en fest vid Harpsunds kända kräftvatten vara något. Där kunde Reinfeldt utbyta erfarenheter med Obama vid kräftkokningen om de tortyrmetoder som fortfarande tillåts vid Guantanamo och CIA:s utländska tortyrcentraler. Mot småtimmarna kunde de också klappa varandra på axeln för det stöd de tillsammans ger åt de Al-Qaida-terrorister som först var Natos och Sveriges fotsoldater i Libyen och nu som bäst fortsätter i Syrien med terrordåd, plundring, kyrkobränder, bestialiska mord på präster och imamer, barnamord, massakrer och kannibalism. Förutom det "civila" bistånd de ger till dessa terrorister kan de också diskutera hur Saudiarabien skall kunna skaffa fram sprängmedel åt dem när inte den svenska fabriken där blev av.

Den 10 augusti beskrev även Daily Telegraph Obama som en president som är på väg ut – en "lame duck". Ordinarie kommentatorn Janet Daley skrev där att "Västvärlden inte längre kan förlita sig på ett amerikanskt ledarskap i världen. Under den återstående delen av Obama-administrationen kan man inte förlita sig på Washingtons omdöme och effektivitet gällande utrikespolitiken." Hon pekar på hur Obama triumfatoriskt proklamerat att Kriget mot terrorismen är över, för att senare stänga 19 ambassader på grund av terrorhot. Samma flopp har den stora "omstarten med Ryssland" varit. "Förra veckan, om man fortsätter med datametaforen, kraschade omstarten dramatiskt och tog alla programmen med sig."

Sedan fortsätter Daley med Obamas Stasi-liknande övervakning med NSA. "Opinionsmätningar visar att majoriteten av den amerikanska befolkningen reagerar mot NSA:s avlyssning och skulle kunna se Snowden som en som ärligt slagit larm och gjort något för nationen." Hon pekar på att de radikalt skilda politikerna, den liberale kongressmannen John Lewis och den konservative senatorn Rand Paul, båda jämför Snowden med Martin Luther King.

I samma nummer av Telegraph skriver tidningens USA-korrespondent Peter Foster att Obamas inrikespolitik också är ett misslyckande. "I ett stort tal om ekonomin i början av juli erkände [Obama] sitt misslyckande indirekt, när han varnade för att om Amerika fortsätter dra sig fram ("muddle along") som nu – och han gav absolut ingen anledning att hoppas något annat – så kommer den amerikanska drömmen om att få det bättre dö en långsam död." Foster avslutar med att "de flesta amerikaner ser på [Obamas] Washington med förtvivlan".

Artiklarna ropar ut vad Lyndon LaRouche länge talat om: Att Obama har en farlig personlighet liknande den romerske kejsaren Neros och att Obama, på grund av allt kriminellt han gjort, är på väg ut. LaRouche har sedan sitt berömda internettal den 11 april 2009 krävt att Obama lagligt avsätts så fort som möjligt så att USA kommer på rätt köl igen. Sverige har inget gott att vänta av barnkalaset för Obama. Risken är att han med sina utbrott mot Ryssland och Kina och sin krigspolitik saboterar den planerade fredskonferensen om Syrien i Geneve och utlöser ett världskrig som han balanserat på kanten till med sin brittiskstyrda politik att försöka rädda det sammanbrytande globala finanssystemet.

Alla borde inför Obamabesöket hjälpa till att avslöja och protestera mot denna nyckfulle mördare precis som man gjorde i Sydafrika.


Om författaren

Författare:
Ulf Sandmark

Om artikeln

Publicerad: 19 aug 2013 12:16

Fakta

Telegraphartikel finns på: Länk: telegraph.co.uk föreslå

Länkar

Om protesterna mot Obama i Sydafrika: Länk: larouche.se

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: