sourze.se
Foto: norriuke

Foto: norriuke 

Sällan glad av ett morgonblad

Socialgrupp 3 har för länge sedan insett EU:s roll som försörjningsinrättning för privilegierade vänners vänner ur högre samhällsklasser.

Dagens nyheter i sammandrag. Läs om du orkar.

Fredens religion islam har idag som vanligt krävt ett hundratal liv. Dom spränger varandras bilar och bekämpar olika sekter av samma religion. Moderna människor som slåss om samma guds existens. Och profeten ville inte vara med på bild. Kan USA:s tunga närvaro i Irak ha skapat motsättningar som nu löses med internt våld? Sedan USA i princip förlorat kampen om oljan och åkt hem.

Herrens Utvalda folk, Israels barn, passade på att mitt under fredssamtalen med sin motpart palestinierna kungöra beslutet att bygga mer än tusen bostäder på annans mark. Fredsmäklarna från Washington har problem med sin trovärdighet när dom "deklarerar" sin syn på byggandet på ockuperad mark. Den som sitter på två stolar riskerar att falla mellan dessa med sprucken röv.

I vår stilla ankdamm, Svea Rike, börjar vi nu släppa ut Svea Verkligt Rike, storrufflarna, som lurat skjortan av både företag och vanligt folk. Dom släpps ur finkan för att avnjuta sina fleråriga fängelsestraff på fri fot. Det är EU som sagt till på skarpen att vi inte får straffa förskingrare och tjuvar ur högre samhällsklasser. Fängelser och korrektionsanstalter och dubbla straff är avsedda endast för socialgrupp 3.

Socialgrupp 3 har för länge sedan insett EU:s roll som försörjningsinrättning för previlegierade ur högre samhällsklasser. Både höger och vänster, SvD och AB, publicerar ofta och gärna lönestatistik för kommissionärer och EU-anställda. Dessa löner ligger i snitt femton-tjugo gånger högre än månadsersättningen för en "pysselsatt" vardagsmänniska i Fas 3. Skillnaden är att Fas 3-personen betalar inkomstskatt...

EU sysslar med samma imperiebygge och skyddsmurar mot vardagen som de besuttna alltid bygger när möjligheter visat sig. Visste ni att EU:s hela verksamhet flyttar två gånger om året mellan Strasbourg och Bryssel. Ett krav från Frankrike som kostar miljarder varje år.

Man kan undra över vår EU-omröstning och dess resultat om den skulle ske idag.  


Om författaren

Författare:
Lennart Lundwall

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2013 15:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Nyckelord
Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: