sourze.se

Funnen

Vid Mojka.

Nere. Har du kommit för att se mig kräla? Vår flod är vår belägenhet; varje droppe talar om dina ord åh de stänker, de ger mig anledningar.

Varje anledning får mig att krypa närmare - du har märkt det, eller hur?

Dyn är inte sträv, den har inget minne. Jag plockade med strån, vävde dem samman till höljen. Jag behövde inte dig.

... För att jag bad? Behövde jag dig för det? Men jag ber ju alltid.


Nere vid Mojka. Människor har kastats häri förr, det är inte bara jag. Du visade mig bilder av dem, bilder vi skulle spika upp på väggen - bara slita bort omslaget, spikarna var redan där. Det skulle räcka med små stift.

Minns du det här, eller är det alltid mina tankar?

Stenen i din hand har väntat länge; jag flydde över mossen på mitt krälande vis och då var floden för oss, för vår frid. Jag skulle ha rest mig upp, dragit dig ned till mig och bädden i dyn men då, när du stod där över mig, var du fortfarande den större.

Vill du inte ligga här nere, med mig? Övertäckta, de ser inte.


Du sade ingenting. När jag litade på dig och sträckte upp mina armar mot din mantel, glömde du att tala om giftet den bar. I den mantelns giftspår släpades jag av min ende vän och flodens fridfullhet svepte om oss båda men du märkte inget, du bara fortsatte att gå.

Vet du att jag log när du bar mig, när jag skrek och sparkade? Jag log, du märkte inte det.


"Det är inte en flod, det är en kanal."
Jag vet vad det är.

Ditt ansikte, min belägenhet.

Du drog upp mig, du gjorde det mot dig själv. Jag kommer att anse mig oskyldig tills de kommer och hämtar mig.

Längre, längre än så.


Den där åsnan, hon som föll ned vid en flod medan åren förlorades i dyns virrvarr: finn henne igen.
Hon tillhör dig, du kan inte släppa.


Dessa år. Denna tomhet som ligger intill oss, vi kan undergräva allt.Men om skogen är mörk och ditt hjärta söker sin påle, vad har vi då?

Om ditt kött trasas sönder för att jag inte kunde göda dig, vad har vi då?

... Vad har vi?


Piska undan stråna. Bryt höljet, bryt mig igen.Jag är den pålen.


Om författaren

Författare:
Scarlett Miryam

Om artikeln

Publicerad: 15 maj 2013 14:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: