sourze.se
Artikelbild

Sverigedemokraternas avpixlade sanning

I sin kärna sprider den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat en grumlig och bitter ideologi som ser på människor som varande bättre och sämre, mer eller mindre värda.

Den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlats sidor dryper av exempel på invandrarbrott. De skor sig på oss hu!, stjäl och snart finns inget kvar dubbelt hu!. Det skrivs som vore en dold sanning som bara dessa skribenter och initierade läsare förstår att se. Om ”riktiga svenskar” alls figurerar är det som offer för invandrare usch! eller modiga opponenter till dem hurra!. Avpixlats budskap är tydligt. Invandrare har ett degenererat beteende vilket beror på deras underliga kultur, konstiga religion eller så är det helt enkelt genetiskt. Med käcka rubriker som till exempel: ”Zigenarkvinnor åtalade för stöld och rån från åldringar” eller ”Upplopp i Rinkeby: Invandrargängen hotade skjuta poliser”, sprids denna sanning i det fria ordets och demokratins namn som från ett gigantiskt avloppsrör.

I sin kärna sprider Avpixlat en grumlig och bitter ideologi som ser på människor som varande bättre och sämre, mer eller mindre värda. Skulle vi tänka så om 1900-talets fattiga svenskar som sökte sig till Stockholm i hopp om arbete men hamnade i social misär? Svenskar som svalt, bodde med allt för många barn i allt för trånga utrymmen, som söp och begick brott? Svenskar som utvandrade till Amerika i hopp om ett drägligt liv eller de som blev kvar i Danmark på 1860-talet och bidrog till att ordet svensk blev synonymt med ordet brottsling? Var dessa människor inte värda mat, utbildning, bostäder och skolor? Borde de bara ha "verkställts" med närmsta transport ur landet? Vi kan välja att stänga våra gränser och utvisa dem som inte bott här i lämpligt antal generationer. Avpixlat och dess gelikar uppmanar oss att välja den vägen.

Att det inom grupper som invandrat till ett land begås fler brott än bland de i landet födda är känt sedan länge. Men att det förhåller sig så är ointressant om vi inte också frågar varför. Viktiga faktorer som inverkar på brottslighet är bland annat: familjestruktur, arbetslöshet, fattigdom, utbildning och var man bor. Invandrare i Sverige är den nya underklassen, de lever oftast fattigare och under svårare förhållanden än andra. Men det är inte hela sanningen. Det är också sant att många människor som kommer till Sverige snabbt blir en del av vårt samhälle, får arbete och betalar skatt och berikar vår kultur. Därför behöver vi tala öppet om flyktingpolitik, om invandring och om hur vi tar emot människor som kommer hit. I nuvarande klimat, med osäker ekonomi, ökad arbetslöshet och rasism är det svårt. Men desto viktigare att vi talar om det nu. Fast vi bör avstå att göra det med Avpixlats förenklade och i grunden osanna retorik. Inte heller bör vi överlåta samtalet åt politiker som blivit så rädda för sina väljare att de inte vågar vara tydliga och hellre söker billiga poänger i röstfiskets eller aningslöshetens namn - den senaste debatten med Omar Mustafa och Socialdemokraterna är ett rungade exempel!

De flesta i vårt land vill hjälpa helt enkelt för att det är rätt. Samtidigt vet vi att vi behöver investera både moraliskt och ekonomiskt i lösningar som hjälper människor till arbete, ett drägligt hem och att ta ansvar för vår gemensamma framtid. Vi kan bygga vårt land till något starkt och hoppfullt oavsett var och hur vi kom hit en gång – låt oss välja att göra det och på allvar koncentrera samtalet på hur detta ska gå till!


Om författaren

Författare:
Henry Bronett

Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2013 10:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: