sourze.se
Artikelbild

Sverigedemokraterna under kostymen

Bandet mellan den rasistiska sajten Avpixlat Sverigedemokraterna avslöjas. Nu visar det sig att ingen klädsel räcker åt för att dölja den genuina ideologiska identiteten.

Expressen avslöjar den 2 april att den omtalade rasistiska och främlingsfientliga sajten Avpixlat, har starka band med det parti som i höstas valde linjen "nolltolerans emot rasism". Ingen mindre än järnrörs-jeppen Kent Ekeroth ska ha öppnat ett konto å partiets vägnar för att ta emot stöd till sajten. Den retorik och dess retoriker som SD inte vill förknippas med i offentlighetens ljus har tilldelats en alldeles egen arena på Avpixlat, för att lufta sina innersta tankar.

Det är glädjande att veta att partiets rätta sidor finns kvar och har identifierats, både för den som är emot främlingsfientlig och rasistisk propaganda, men också för de sverigedemokratiska väljare som på trott affärsidén "rasism och främlingsfientlighet är slut".

Under sensommaren 2011 föreslogs censur av kommentarsfält på nätsajter, vilket visar sig nu haft positiv verkan. Det väsentliga är inte att hindra SD:are och dylika att uttrycka sina åsikter, i en demokrati med yttrandefrihet. Vikten ligger såklart i att kunna se och spåra varifrån smygpropagandan kommer och identifiera avsändaren.

Förr bar de gröna, svarta och ibland röda jackor, broderade med diverse symboler på, samt kängor. Så småningom kostymifierade de sig och vann visst förtroende, men så kom åsknedslaget hösten 2012; det desperata förslaget om nolltolerans mot rasism.

Nu visar det sig att ingen klädsel räcker åt för att dölja den genuina, ideologiska identiteten. Varför? Därför att ideologisk övertygelse torde - i det här fallet - ligga närmre genetiska anlag, än förklädd hållbarhet. När "kejsaren är naken" finns bara den inre identiteten kvar, då kängor, jackor och kostymer tagits ifrån honom.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 09 apr 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: