sourze.se
Artikelbild

Drömmen om USA

Jag funderar på att åka till USA efter gymnasiet för att pröva mina vingar. Men det är mycket att tänka på innan. Ska jag våga?

För någon vecka sedan var jag och två kompisar och pratade med studie- och yrkesvägledaren i skolan. Vi hade frågor om kursval, och om framtiden. Vad gör man efter gymnasiet? Pluggar man? Vad pluggar man i så fall, och var?

Hon sa till oss att det är nästan omöjligt att veta exakt vad man vill med livet när man är i vår ålder. I hela våra liv har vi blivit tillsagda vart vi ska gå och vad vi ska göra, så hur ska vi då veta vad vi vill? Hon tipsade om att jobba ett år först, eller resa. Om att upptäcka världen och verkligheten lite.

En av mina kompisar berättade att hon vill jobba som au-pair på Nya Zeeland, och det fick mig att tänka. Tänk om jag också skulle jobba som au-pair? Inte på Nya Zeeland, utan i USA. Jag har länge sagt att jag behöver komma ur min "comfort zone", och skulle inte det här vara det perfekta sättet att testa mina vingar?

Jag skulle ha panik. Jag skulle längta hem, och sakna allt hemma. Jag skulle vara rädd. Men, om jag under tiden upptäcker mig själv, är det inte värt det då?

Frågan är alltså om jag vågar. Sedan har jag ingen koll riktigt på vad det innebär heller.

Borde jag testa? Borde jag våga? Och var i USA i så fall? Jag har tänkt på Washington, för att det finns ishockeylag där, och fyra årstider. Men vart ska jag åka? New York? L.A? Seattle?

Hjälp!


Om författaren

Författare:
Malin Hagberg

Om artikeln

Publicerad: 28 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: