sourze.se
Artikelbild

"Kvinnor är minst lika intresserade av sex som män"

Jag vet inte exakt vad som är fel i dag, men jag som kvinna kan inte skapa mig det liv jag skulle vilja, eftersom kvinnans roll som en lite försiktigare varelse än mannen lever kvar i mig.
Som en inte helt purung kvinna idag, vill jag säga att man talar om kvinnans frigörelse vitt och brett, men jag betvivlar den starkt. I alla fall när det gäller mig själv. Jag skulle gärna vara så frigjord som det sägs att man ska vara, men det sitter långt inne. Jag har aldrig haft problem vad det gäller jobb, men däremot inte haft lika lätt med relationer. Det tror jag också beror mycket på den kappsäck man bär med sig, därför kommer detta skrivna att handla om förhållandet mellan män och kvinnor i dag, som jag ser det.

Jag vet inte exakt vad som är fel i dag, men jag som kvinna kan inte skapa mig det liv jag skulle vilja, eftersom kvinnans roll som en lite försiktigare varelse än mannen lever kvar i mig. Den rollen innefattar inte för mig att till exempel bjuda upp på krogen eller att ta initiativ med en man på en del andra sätt. Varför då? Jo, jag har provat friheten, att göra alla de här sakerna som att flirta, tala om min mening, ge komplimanger, men det har inte lyckats till fullo eftersom jag upplever män som känsligare än kvinnor. Jag tror till och med att kvinnor tröttnar fortare än män på relationer, eftersom det är kvinnan som står för de flesta skilsmässorna i dagens samhälle. Det beror ju naturligtvis på vem man pratar med, men för mig förefaller det som att män är känsligare och tar allvarligare på saker/relationer än kvinnor.

Det har varit så i alla tider att kvinnor varit sexobjekt, och det måste ju bero på någonting! Jag ser bland de män jag känner, hur viktig kvinnan är i en mans liv. Jag tror att män har en orsak när de tittar på kvinnor. Kurvor hos kvinnor väcker åtrå hos männen och det tror jag aldrig kommer att förändras, eftersom jag tycker och tror, att det är något genetiskt. Så ser jag på saken - och följaktligen retar jag mig inte längre på, att män tittar eller gör kommentarer om kvinnor. Kvinnor är också minst lika intresserade av sex som männen, men det kommer inte alltid fram! Förr, som gift, kunde jag uppfatta andra kvinnor som ett hot och jämförde mig själv med dem. Det tror jag kvinnor gör än i dag och jag tror, att också det är genetiskt.

Man kan ibland se par på tunnelbanan eller i affären, som ser uttråkade ut, tills någon snygg tjej eller kvinna passerar och genast blir det ett tryck i det uttråkade paret, mest i kvinnan, som kollar på mannen om han tittar på kvinnan som passerar. Förr kändes det likadant för mig, innan jag kom underfund med, att jag måste acceptera mig själv, att jag kanske inte är lika snygg som en del andra kvinnor. Det behöver inte heller betyda någonting, att män tittar på andra kvinnor. Män är i allmänhet rätt trogna, har jag erfarit.

I alla tider har män tittat på kvinnor! Om kvinnan väcker mannens lust, kan mannen känna sig stark och säker. Jag tror inte, att det alltid är så lätt, att vara man och tvungen att prestera i olika sammanhang. När jag var yngre eller gick i skolan, fick man lära sig att det var killen som bjöd upp till dans först och främst. Sen fanns det "damernas dans" och då var det okej att bjuda upp en kille. Nu, sen många år tillbaka, har jag förvånats över, att så få män bjuder upp? Har man dans på jobbet eller är man ute, så är det inte alls säkert, att männen visar sitt intresse. Jag tror inte det beror på att jag är särskilt ful, det har nog snarare andra orsaker.

Jag tycker att klimatet mellan kvinnor och män har förändrats i samhället i dag. Det känns som att männen tycker, att kvinnor lika gärna kan ta initiativet till en bekantskap som de själva. Det tycker jag är synd, för mig känns det onaturligt. Jag förknippar fortfarande mannen med en viss styrka, eftersom jag själv inbillar mig att jag har en annan slags styrka som kvinna. Jag som kvinna vill bli beundrad, även om jag inte är världens vackraste. Spelet mellan kvinnor och män tycker jag har försvunnit mer och mer. Med det menar jag att jag som kvinna gillar komplimanger och kan även uttrycka komplimanger själv. Jag vet hur viktig uppskattning och komplimanger är mellan människor.

Eftersom jag har många erfarenheter bakom mig i livet, vet jag hur jag skulle vilja att relationer mellan män och kvinnor fungerade. För mig är det viktigt att mannen i dag tar mer initiativ och visar mer uppskattning gentemot kvinnan. Men sen är det ju min sak att känna samma sak eller att samtycka. Det kanske låter mossigt, men uppfattningen om hur män och kvinnor ska vara eller är, skiljer sig åt i olika generationer. Kvinnor har nog alltid ibland fått freda sig för påhängsna eller kanske fulla, överenergiska män! Det är ju likadant med kvinnor som blir på fyllan, de kan ju lätt spåra ur och säga dumma saker.

På vår jord, ser jag spelet mellan män och kvinnor som ytterst viktigt - kanske där allting börjar? Naturligtvis tror jag inte, att allt här i världen går ut på sex och fest, men sex kan vara inledningen till ett nytt liv.

Som kvinna i dag, tycker jag att man verkligen får anstränga sig, om man ska få ett liv som man skulle vilja ha och trivas med. För det står klart för mig, att män och kvinnor kompletterar varandra och har man hittat sig själv, är det lättare att veta hur man ska agera i relationer och hur man ska finna sin rätta partner. För kvinnor är minst lika intresserade av sex som män.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: