sourze.se
Artikelbild

Modevåren är på väg

Sminkfinken är tillbaka med det senaste goda och blandade från catwalken. Vi tittar på vad som är hett just nu - och vad som kommer att bli...

Hallå där alla läsare! Här kommer det nya årets första skönhets- och modekrönika, och jag vill börja med att i efterhand önska er ett Gott nytt hår!

Det är med liv och lust jag kastar mig in i modet och sminkets förförande, vilda och levnadsglada värld efter en långtidssjukskrivning. Vad det är härligt att vara tillbaka igen. Vi kör igång direkt!

På modefronten marscherar byxorna bort från stuprören och modellerna under våren har mer vidd. De omdebatterade "boyfriend-jeansen" hänger fortfarande med och tar plats bredvid både kostymbyxor och chinos. Men bäva icke, vi pratar inte loose fit på måtten utan mer snygg bekvämlighet.

Färgmässigt tonar höstens murrighet bort och lämnar plats för klatschigt starka färger för den som önskar, men trenden just nu ligger på vitt i fösta hand och gärna i kombination med svart. Tätt efter har vi pastell och blommigt, så för den som gillar L.A style är det bara att frossa lös i blommiga långklänningar, skira skjortblusar, lösa kavajer och boot cut/vida jeans. Tänk Maria Montazami.

MBFW Mercedes Benz Fashion Week har ju dragit igång och jag hänger med genom Internet - tack och lov för nätet för oss som inte kan närvara på plats, och för de modeälskare som delar med sig via bloggar, hemsidor och Instagram. På catwalken samsas svepande linjer, ljuvliga kreationer med mer vassare plagg i futurisk stil till några hårresande skapelser som man blundar och glömmer, och så kära återseenden.

Nyckelorden för vårgarderoben är basplagg, karaktär och frihet. Detta matchas med antingen city chic, strama smycken eller åter igen L.A-inspirerade dito i starka färger där formen är naturinspirerad - armband med stora blommor, dinglande blad och pärlor.

Kom ihåg att accessoarer kan uppdatera din garderob. Jag gillar det faktum att ett halsband och skärp kan förvandla din outfit totalt. Detta är tacksamt om du inte har tid att springa runt i affärer och prova kläder eller om du som mig gett dig på att strama upp budgeten. Ta en svängom på H&M för bredast utbud.

Hårtrenden som jag tror att få av oss missat är de färgade hårtopparna. Det är så poppis att LOréal tagit fram ett specifikt kit för detta ändamål. Och här får man välja; allt från att ljusa upp eller ner din naturliga hårfärg till rosa, blå, turkos och lila. Nu måste jag bara dela med mig av en intressant iakttagelse - första gången jag såg denna trend slå var för över ett år sedan bland Gyarus. Gyaru är en gatustil från Japan som spridit sig över hela världen. Ni kan kika på dem här. Faktum är att just nu dominerar Asien både på mode men även smink och hår, och många trender som slår i öst snappas sedan upp av västvärlden. Ett bra exempel på detta är BB-creamen. Min personliga åsikt kring dem? De från Korea är bäst!

Makeupen så här i årets första månader siktar in sig på en blandning av Rokoko-docka och Barbie. Perfekt hy, eyeliner och lösögonfransar med rosiga kinder mer rosa än rött. Munnen målas att få det där sammetsmjuka utseendet och här är både färg och graden på matt eller glänsande valfri. Nude, rosa, rött, orange - bara att välja det du trivs bäst i. Hoppa in på min blogg för tips på märken och återförsäljare.

Nu ska vi prata om torr hy. Jag själv drabbades för första gången i mitt liv av supertorr vinterhud som gjorde att jag gick hemifrån fin och len i ansiktet och kom hem och såg ut som en gammal, krackelerad oljemålning. Dessutom tog det ont i mina händer som blivit röda, nariga och i kylan intagit en mer kloliknande position som inte släppte förrän jag tillbringat åtskilliga minuter inomhus.

Panik! Förtvivlad och försiktigt gnuggandes för det kliar och sticker när huden spricker även om det knappt är synligt för ögat surfade jag in mig på La Roche Posays hemsida. Där hittade jag räddarna i nöden för både ansiktet och händerna ur deras serie Hydranorme som tillför en massa extra fukt och skydd för ansiktet samt den grymma handkrämen Lipikar Xerand. De är dryga, hjälper omgående och är prisvänliga för plånboken! Lipikar-handkrämen är så suverän att den flyttas runt efter när jag byter handväska för att aldrig behöva stå utan.

Jag vill även slå ett slag för Kicks egen serie. Jag har hittills testat nagellack och läppstift och de båda håller måttet! Läppstiftet "Firework" är beroendeframkallande på grund av både färg men även dess konsistens, ni kan kika här på applicering.

Som avslutning tänker jag tipsa om skönhet inifrån som passar bra så här års; en kopp choklad! Kakao är nyttigt för kroppen och om ni skippar att tillsätta socker och sötar med honung eller vaniljessens istället får ni en hälsodryck som förgyller vardagen.

Vi syns om två veckor igen, stay Sassy Faloosa tills dess!


www.doublejcherrycoke.com


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 19 feb 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: