sourze.se
Artikelbild

Kapitalet och döden

Katastrofkapitalismen plundrar Sydeuropa. Fördumningen ångar på i media och skola.

Med metoden söndra och härska har man lyckats bryta upp folken i små, små bitar, minimala minoriteter, "konsumenter", "unika individer med egna behov", den ena mer narcissistisk, lögnaktig och girig än den andra. De som utmärker sig mest i de här konsterna vördas som "finansmän", "framstående ekonomer", "demokratiska ledare" eller rent av "filantroper", trots att så många människor klart ser dem som groteska hycklare, korrupta skurkar i tjänst hos Mammon och en psykopatisk kultur som mäter allt i pengar, som lever i fasa för att förlora en fördel, som aldrig får några vänner och aldrig skulle våga eller ha vett att tro på vad Nordamerikas indianer konstaterade när de mötte de vita männen; ingen kan äta pengar.

I norra EU tycks inte massmedia ha mycket att säga om människors lidande under den "ekonomiska terrorn" i söder; man föredrar att beskriva krisen i mer nedlåtande termer: "Grekerna är lata och har nog sig själva att skylla", verkar vara budskapet vi ska absorbera medan bankirerna kapar åt sig de bästa stränderna.

Ingen frågar vem som har gett privatbankirer rätten att trolla fram pengar ur intet - utan minsta ansträngning - och sedan låna ut dem mot ränta? Och ännu värre, hur kan vi låta en regering i en demokrati skuldsätta oss genom att låna pengar av privata banker?

De fredligaste och mest blomstrande perioderna i historien sammanfallar med myntsystem som garanterades av staten utan inblandning av bankirer och ockrare. Se till exempel den romerska republiken, Henrik I av England och systemet med talley-sticks som fungerade i flera hundra år, de försök som gjordes i Sverige av Gustav Vasa och Gustav III - mördad av en lånehaj - och de krig mot bankväldet som utkämpades av de amerikanska presidenterna Andrew Jackson och Abraham Lincoln. De lyckades alla bryta det privata kapitalets makt för längre eller kortare perioder. Sedan det konglomerat av privatbanker som felaktigt kallas Federal Reserve grundades 1913 har dock vår kamp för ekonomiskt oberoende och frihet gått trögt. Slaveriet gömmer sig idag bakom skuldsättningen. Förlåt, bakom kreditkortet ska det vara.

"Bokens folk", judar, kristna och muslimer, är ense om att ockret är en dödssynd. Åtminstone på papperet. I verkligheten grundar sig vårt finansiella system på ocker och ingenting annat, och i praktiken är det bara muslimerna som fördömer ockret och kräver att banken endast lånar ut av de pengar den har, och räntefritt.

Detta är den viktigaste delen av "sharialagen" för en miljard människor, troende eller ej, och ännu ett skäl för den globala plutokratin att underblåsa vårt hat mot muslimer. Vad gäller oss västerlänningar var det längesen våra ägare lyckades måla om den absurda idén ränta på ränta till den naturligaste sak i världen. Den talas det inte ens om.

Idag finns ingen regering, partiapparat eller NGO som inte infiltrerats av lobbyister som jobbar för dem som äger allt. Eller nästan allt. Det fattas lite ännu. Men en brittisk dam vid namn Elizabeth är fortsatt ensam ägare till 26 procent av världens landyta. Det kan ni kolla.

Ett par exempel på denna infiltration: Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt handplockades av Karl Rove, Bush II:s "spinndoktor", när Fredrik gick i gymnasiet. USA satsade på honom och satsningen gick hem. De har en lydregering i Stockholm.

Chefredaktörerna för de största svenska tidningarna går på månatliga "briefings" på amerikanska ambassaden och får direktiv om vad de ska skriva och inte skriva. Mötena började för många år sedan.

Nu har neutrala Sverige, som lyckats hålla sig utanför krigen i nästan 200 år, soldater i Afghanistan och Irak och deltog i Natos ödeläggelse och plundring av Libyen. Vår krigsindustri och dess ägare tryckte naturligtvis på. Måste värna om jobben...

Fler obehagliga fakta:

De stora hjälporganisationerna är idealiska gömställen för pedofiler och smugglare i alla branscher. Knark, vapen, konstföremål, diamanter och människor. Organ. Hjälpen flyger in direkt efter katastrofen, ingen ställer några frågor eller undersöker något bagage vid in- och utresa. Och sorgligt nog är hjälparbetarna beroende av eländet de förväntas mildra. Där har vi det kapitalistiska konceptet. Lappa och laga men aldrig lösa problemen. Då fick man ju stänga butiken! Hur mycket var det RK-chefen kammade hem nu igen?

Fukushima betyder slutet för Japans folk och lär fortsätta att förgifta Stilla havet, Amerika och världen för all framtid. Längs "the Ring of Fire", skarven mellan de tektoniska plattorna runt Stilla havet, finns många andra kärnkraftverk i seismiskt instabila områden. Varför byggdes de just där? Inte var det i omsorg om vår hälsa. Men varför värna om den när folks goda hälsa kapar vinsterna för läkemedelsindustrin?

Men strunt i strålningen, nu har NASA hittat en planet som vår egen i Tau Ceti, bara tio ljusår bort. Nu lastar vi skeppet fullt med vapen och drar dit och ödelägger den nya jorden precis som den här! Död och förödelse förenar nytta med nöje!

Filmen finns redan, heter Avatar och gjorde en enorm succé, och nu får vi se om vi inte upprepar storyn när vi tar oss till Tau Ceti. Filmen kommer ju ofta före "verkligheten" numera. Så att vi vänjer oss.

Det verkar föga troligt att vi ska kunna lära av våra misstag. Vi är en art som har förirrat oss långt bort från naturfolkens symbios med miljön, och på senare tid har vi inte gjort annat än bekriga den natur som skänker oss allt. Idag vet vi inte ens vad ordet "ekonomi" betyder.

Därför lär vi troligen dö ut relativt snart. Ännu ett av evolutionens fiaskon. Liksom de flesta arter.

Men om det ändå finns en framtid för oss människor, då är frågan: ska den ta formen av stöveln som för alltid trampar på mänsklighetens ansikte, som i Orwells fruktansvärda vision?

Eller kommer kanske slaveriet att vara av det lindrigare och mer subtila slag som Aldous Huxley förutspådde och som redan införts i stora delar av världen under namnet demokrati? Den där ideologin med de stora illusionerna om den egna betydelsen och den egna friheten, med den hejdlösa, skrytsamma konsumtionen, skulderna, de tusen drogerna, den ormviga propagandaapparaten och den automatiserade registreringen av avvikande åsikter, den berömda "repressiva tolerans" som vi lever under?

Finns bättre alternativ?

Min vän Vitório Kali citerade i ett brev sin far som misstrodde "dessa falska demokratier som egentligen bara är den pragmatiska förklädnaden för de fascistiska och kriminella sekter som styr världen". Träffande sagt, och jag hoppas att allt fler människor inser att det är sant. Och kämpar för att avslöja och störta detta globala hyde av bankirer, ockrare och blodsugare som tror sig stå över lagen. De kan störtas. Makten är rutten. Kejsaren är naken.

Jag anser att alla vi som inte frivilligt deltar i kapitalets plundring av allt och alla måste resa oss till kamp mot en "ny världsordning" som inte innehåller något annat nytt än enorma teknologiska resurser. Det är den gamla feodalismen som nu återinförs under bankens egid och till jubel från FN, USA, EU, NATO, CFR, CIA, Bilderberg, Goldman Sachs, Soros, frimurarna, kungahusen, aktiespararna och 98 procent av alla politiker. Och även i det nya riket är furstarna mest marionetter i händerna på män som gillar att "verka utan att synas".

För oss som har mindre att dölja är frågan: är det någon mening i att leva som "valboskap", heja på hemmalaget vart fjärde år och knoga resten av tiden för att kunna skuldsätta oss och köpa saker som inte är till mycken hjälp eller tröst och som tillverkats enkom för att gå sönder och bytas ut?

Marknaden måste underordnas samhället, den är en samhällsfunktion, inte tvärtom. Den ska vara till gagn för människorna. Nu arbetar vi alla för marknaden, för att berika de få som styr den. Den tjänar alltså inte våra intressen. Vi behöver en ny syntes, och för att den ska bli möjlig måste vi omedelbart få stopp på privata bankirers makt över våra pengar!

Få höra nu. Vilka är det som för befäl på den här skutan, och med vilken rätt? Vad vill de? Har de visat den minsta förmåga eller lust att göra något som gagnar några andra? Jaså, de lät införa folkskola, allmän rösträtt och yttrandefrihet? Okej, men det var tydligen tillfälliga åtgärder som är på utgående nu, med skolan i täten, åtgärder som tjänade till att industrialisera världen, fylla den med sopor och samla ännu mer pengar och makt i ännu färre fickor. Idag är produktionen automatiserad, de flesta slavar överflödiga och våra härskare nöjda med att behålla 10 procent av sin enorma hjord av "useless feeders and breders", för att använda Kissingers uttryck. Nu är det bara att få de 90 procenten att ta livet av sig på sätt som lönar sig för ägarna. Det går lysande. Folk betalar för allt från krig till vacciner till dietläsk och förgiftas och dör, fast långsamt så att de hinner köpa medicin på vägen och inte märker hur de betalar för att fösas mot döden.

Arbeta för freden och bekämpa all smörja som den "ekonomiska" makten vräker över oss dygnet om i form av falska nyheter för att få stöd för krig, blodiga filmer och spel som lär ut att konflikter löses med våld och största kanonen har rätt, musik av och för maskiner, reklam och propaganda.

Vi vill se en framtid där äga och låta döda ersätts av leva och låta leva. Annars får vi diktatur, barbari och snar undergång. Vi har allt att vinna.

Och glöm inte: Bakom monster som Hitler, Stalin, Idi Amin, Pinochet, Bush och Obama står bankirer och bevakar sin investering. De kan leka med liv och död som gudar tack vare sitt monopol som penningtillverkare.

Där ser ni krigens vinnare, alla folks största fiende, ockret personifierat och mordlystnaden satt i lönsamt system. Den fienden måste ställas till svars för sina brott.

För övrigt, att vårt "ekonomiska" system ser ut som det gör, och att vi ändå tror att en bankir inte är en gangster, måste få oss att framstå som galaxens mest lättlurade pantskallar i grannarnas ögon. Inte undra på att vi aldrig blir bjudna på fest till Tau Ceti.


Om författaren

Författare:
Hans Berggren

Om artikeln

Publicerad: 05 feb 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: