sourze.se
Artikelbild

Mazettis skoskav en endemisk åkomma inom egen rasorganisation

Det är inte Mazettis yttrandefrihet eller att hon inte tycker om Sverige som bör ifrågasättas, utan kulturelitens intresse för annan maktutövning utom då det gäller att tukta majoritetens fördomar.

Nu tydliggörs maktkampen mellan olika rasorganisationer, då grundbetydelsen av mainstreambegreppet är på väg att konsumeras av en relativ majoritet av befolkningen. Den gamla maktstrukturens organisationer vet inte hur de skall bemöta de enbart gymnasiebegåvade som via Internet utan större besvär kan salta i dess obotliga skavsår.

Ja, det är Katarina Mazetti som varit på tapeten igen, hon som tidigare velat lämna kulturmörkret i Sverige. Nu senast adderade hon föraktet genom att påvisa urusla kunskaper i fram för allt nordisk folkhistoria. Hon nöjer sig inte utan ångar på, trots uttalad sömnlöshet i bland annat Västerbottens-Kuriren. I VK gav hon omedvetet näring åt detta inlägg: "...man är sig själv närmast, det gäller i alla grupper."

Tidigare då identitetsproblemet tog överhand befann sig berättaren Mazetti i Frankrike. Då beskrev hon den hängmattestatus hon saknade i "hemlandet". De som var närvarande fick höra: "Jag är genuint lycklig över den uppskattning jag känner i Frankrike." Som gästförfattare fick hon näst intill uppleva rockstjärnestatus vid bjudningarna, vilka även innefattade läckerheter och avec.

Nu är det inte Mazettis yttrandefrihet eller att hon inte tycker om Sverige eller svenskarna som bör ifrågasättas, utan kulturelitens ständigt ljumma intresse för annan maktutövning utom då det gäller att tukta majoritetens skenbara fördomar. Intressesfären bör i stället koncentreras runt kulturelitens makt och egenfinansiering, vilket bekostas i första hand av just den hand som ständigt bör tuktas.

En bredare maktfördelning vore katastrofal. Sveriges Författarförbunds tidigare sekreterare David Karlsson anser inte "nätet som ersättare, då bloggande balkanisering aldrig kan ersätta fysiska mötesplaser". Tror fan det, då försvarandet av "demokratin" enbart skall vidmakthållas i litterära offentliga rum med enbart sektmedlemmar.

Krav på mandat av regeringen inför upphovsrättslagen, missnöje med biblioteksersättningar, e-böckernas överdrivet höga kostnader för biblioteken och läsarna, är ytterligare bevis för att den immateriella rätten och dess förfogare inte är i fas med demokratin.

Akademiska Katarina, räds icke i mörkret - upptäck att alldeles i din närhet befinner sig en enbart gymnasiebegåvad svensk vid namnet Stefan Holm, han är dig mångkulturellt överlägsen.

Om jag ändå i slutklämmen skulle ta och skingra Mazettis demokratiska dimma genom att kika lite på hennes egen analys av svenskheten. Nedanstående rader kan i vilket fall bespara kultureliten från att resa en första "Schwedenstein" i Italien.

"Men är jag egentligen svensk, jag som har namnet Mazetti från en fattig italiensk stenhuggare som kom till Sverige på 1800-talet?"

Katarina, du som italiensk stenhuggarättling kan vara lugn. Du är svenskare än de flesta. Dom gamla goterna vilka utvandrade från norra Europa hade sitt ursprung i urhemmet Scandza. Ditt ursprung i Italien går förmodligen att finna i det mäktiga folk som besegrade det Romerska imperiet i slutet av 400-talet. De utvecklade självständiga kungariken vilka inte upphörde förrän den unga staten Italien bildades 1861. Det är i Italien man inte kan finna mer än sex, sju generationer landsmän.


Om författaren

Författare:
Leif E Ström

Om artikeln

Publicerad: 22 jan 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: