sourze.se
Artikelbild

Ytterlighetsfrågor - tydligare politik?

En sensommarhelg 2000, då jag fortfarande var aktiv i MUF, befann jag mig på en kurs i Mullsjö.

Vid anförandet meddelade dåvarande förbundsordföranden, Tove Lifvendahl, att ungdomsförbundet skickat blombuketter till samtliga SSU-distrikt och "tackat för debatterna, hädanefter koncentrerar man sig på Ung vänster". Syftet var att föra en mer ideologisk kamp, från dåvarande riksdagens högra enda till den vänstra. Hur kampen sedan lyckades minns jag inte.

Händelsen föll mig i minnet, efter att i lördags 29/12 läst Staffan Heimerssons hyllning i Aftonbladet till Centerpartiets nya, liberala invandringslinje. Heimersson ser fram emot en ytterlighetsdebatt mellan C och SD i valet-2014.

Just nu kan det vara mer hållbart än tidigare och det på grund av att den politiska och ideologiska skiljelinjen, mellan de två största partierna osynliggjorts. Det enda parti som tar sig för att driva en oppositionspolitik, med stöd från missnöjda sossar och moderater - precis som Ny Demokrati gjorde åren 91-94 - är deras meningsfrände: Sverigedemokraterna. Därför är det ändå hoppingivande att C med sin nya, radikala invandringspolitik, trots allt, skulle kunna utmana SD på ett vis som gagnar suveräna ändamål, även om man förordar en konservativare linje själv.

Lyckas Annie Löf knocka Jimmy Åkesson under valet 2014, kan det ses som en triumf och lyckat resultat, med en högerliberal seger för friare invandring, mot det nationalkonservativa partiet i Sveriges riksdag.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 08 jan 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: