sourze.se

Kom in i modevärmen!

Vinterkylan har gjort entré och bjuder på naturlig rouge när den nyper oss i kinderna. Sminkfinken har förstås koll på säsongens trendfärger - och ett par julklappstips!

Vad härligt att vintern äntligen har kommit! Jag var till och med glad som en lärka när vi drabbades av halv snöstorm i flera dagar. Hur löste jag då detta ur sminkvinkel? För alla vi mascarabärare vet ju vad snöfall/snöstorm gör mot mascara. Enkel lösning: lösögonfransar! Hoppa in på bloggen för tips var du köper dem billigt och ändå får bra kvalitet. Dessutom är vintern en rackarns trevlig årstid för oss alla som vurmar för accessoarer. Vet ni hur många snygga mössor, halsdukar och vantar det finns? Skaffa en bra basjacka eller kappa och kör loss.

Trendfärger under vintern: plommon, mossgrön, senap samt vinröd eller neon, glitter och fluff. Snitt och material ska ligga åt det lyxigare eller lite knasiga hållet. Vill du hålla budgeten så erbjuder H&M, KappAhl, Lindex och Åhléns många alternativ. När det kommer till handväskan är en kul detalj just nu att hitta en med 50-60-talsstuk i blankt material. Är du som jag och jobbar utanför hemmet med din laptop, är det aldrig dumt att satsa på en snygg ryggsäck. Vi kvinnor är väldigt duktiga på att bära alldeles för tungt i fel sorts väska som belastar våra ryggar till värk och snedhet - detta kan min kiropraktor gå i god för. Så fundera alltid på vad exakt du vill få ut av din handväska och köp hellre två som täcker upp olika tillfällen, plus en ryggsäck.

Glöm inte att Internet är en guldgruva. Var bara alltid noga att läsa rekommendationer och recensioner och handlar du utomlands så kolla alltid hur mycket frakten går på. Jag själv slarvade en gång och fick betala mer i frakt än vad produkterna kostade - dessutom upptäckte jag en annan hemsida som sålde samma produkter som jag köpt, till både billigare pris och frakt! Så det lönar sig att avsätta tid att leta.

Nu ska vi röra oss norrut, till de numera vita vidderna, fjällen, älvar och de täta granskogarna där två fantastiska produkter sprungit fram. Den ena trollar så att du aldrig mer behöver drabbas av dålig hårdag, den andra förtrollar dig med sin doft. Go Norrland!

Med namn ur den nordiska mytologin, Askr och Embla, har nu klädmärket Recover tagit fram en parfym för honom och henne, och jag kan säga att dessa två matchar perfekt den stil som Recover står för. Det är snygga vildmarkskläder som tål väder och vind och har lång hållbarhet i naturmaterial som du även kan bära i vardagliga sammanhang. Grundaren, designern och numera delägaren Paula Fahlander berättar: "Tanken har ju funnits länge på att skapa en egen parfym. Vi säljer ju även en del accessoarer som halsband och bälten och nu var det dags att införa Recovers egen doft i sortimentet.

Spännande! Jag själv har personligen burit Recoverkläder och kan gå i god för att de har en väldigt hög kvalité, så det var med stor nyfikenhet och hög förväntning som jag och min sambo fick prova Askr och Embla. Jag blev inte besviken. Observera nu att detta är min tolkning av parfymerna! Gå in och läs på Recovers hemsida deras sammansättning så får du en egen uppfattning av vad de luktar.

Herrparfymen Askr luktar som braseld, whiskey, nyhuggna vedträn och läder. När den väl sprayas på får den även ett djup som jag inte kan identifiera annat än en överväldigande manlig essens som knyter ihop det hela. När min sambo använder den måste jag hela tiden gå och lukta på honom, så här har ni en julklapp till er älskling som även ni får njuta av!

Damparfymen Embla - jag inleder med att säga att den ger mig gåshud. När jag luktar på den känner jag den svaga doften av färsk björkbark, bär från norr och ängsblommor. När den sprayas på får den även en extra doft som, håll i er nu, får mig att lukta som om jag just tillbringat en dag utomhus i friskt väder! När jag kikar på Emblas innehållsförteckning så ser jag att jag träffat ganska rätt. Visst låter det underbart! Alla borde ha en Embla i sin parfymhylla.

Ett stort plus för de vackra askarna de är förpackade i. Jag får veta att det är Paulas son som designat dem och han har verkligen lyckats fånga Recovers själ. Flaskorna är klädda i mjukbehandlat läder, Askr i mörk och Embla i ljus. Vackert, vackert.Mycket väl godkänt i veckans krönika: Pusher och Recover


Nu ska vi prata hår. Pusher. Lägg det namnet på minnet.

En måndagsmorgon för ett par år sedan sprang tanken fram att skapa ett märke som förenade hög kvalité och funktion, men även att vara miljövänligt. Pusher-teamet där några av dem jobbar inom frisörbranchen saknade detta på den rådande marknaden och bestämde sig för att ta saken i egna händer. Genom att leta fram ingredienser som inte är skadliga för hår och hud, PET-flaskor som är nedbrytbara och vaxburkar med refill, jobbade de mot att märket skulle klara vardagslivet med allt från mössor som dras av och på, hämta barn på dagis och skola, jobbet hur stressigt den än är, trängsel, samt väder och vind. Teamet gjorde test på test innan de var nöjda.

2012 lanserades äntligen Pusher. Uppfyller märket de ovanstående kraven och önskemålen? Absolut. Varenda punkt här ovanför har de prickat in! Hur vet vi att de funkar? För att jag har gett dem ett hardcoretest under flera dagars tid! Detta kan ni läsa om på min blogg.

De produkter jag testat är Temporary bottle - ett volymgivande spray som innehåller mineraler att ger näring åt ditt hår samt UV-skydd, Converge - stylingkräm, och 20X-can hårspray. Alla tre produkterna har en diskret doft vilket är uppskattat. Layout och design är så snygga att dessa vill jag inte gömma i någon badrumshylla, utan de står fullt synliga i hallen. När jag använder Temporary bottle behöver jag inte tupera håret för att få ett lyft. Det är sant. Och jag har mycket hår, som därför är ganska tungt. Numera räcker det att spraya Temporary bottle vid hårrötterna, blåsa håret med värme stående framåtböjd, och gnugga med fingertopparna medan pinnkammen åkt på skidsemester. Om du gillar hårpuder är denna i så fall något för dig. Extra plus för TB är att till skillnad från hårpudret så känns det inte som om du har en "kaka" i hårbotten .

Converge - nu ska vi prata kärlek. Väl på plats i håret lägger den sig runt varje hårstrå och ger stadga utan att för den sakens skull separera ditt hår eller ge känslan av stiff peruk. Jag har alltför många gånger varit med om just detta vid applicering med andra märken, där stylingkrämen torkar för fort och man står men fuskdreadlocksliknande korvar i håret och en frisyr som inte går att fixa till såvida du inte har tid att tvätta om håret. Det bästa med Converge är att jag kan välja beroende på hur jag applicerar den; kramar jag in den tar den fram mitt naturliga fall och drar jag utslätande blir håret mer rakt. Fantastiskt! Håret blir följsamt med en lite råare känsla. Och du kan jobba in den lite i taget.

20X-can. Den ser inte bara ut som en graffitisprayburk, den låter som en! Detta för att det finns samma slags stålkulor i den som vid färgsprayburkar. Ännu en detalj som plussar på gilla-listan. Hårsprayen lägger sig över din frisyr utan att kännas som en hård hjälm och funkar både med att säkra en uppsättning och att forma och skydda om du gjort mjuka lockar. Och som sagt: den klarar mösstesten!

Det som jag verkligen faller för är att med dessa produkter har jag en bra hårdag varje dag. Försovit dig eller har lite tid på morgonen? Inga problem! På bloggen hittar du frisyrtips samt hur lång tid de tar att fixa. Allt från tre minuter till en halvtimme. Jag är Pusher-frälst!

Stay Sassy Faloosa folks!

Produkterna från krönikan hittar du här:
Länk: recover.se
Länk: pusher.se


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 05 dec 2012 09:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: