sourze.se
Artikelbild

Medicinläckage får inte hindra behandling

"Ska vi sluta med substitutionsbehandling måste vi också stoppa all utskrivning av smärtstillande och ångestdämpande medicin, samt all försäljning av alkohol."

Torsdagen den 1 november gjorde SVT ett reportage om läckage av metadon/subutex, som feldoserat kan leda till överdos och död. Reporten lyckades provocera fram en situation där hon erbjöds köpa en brukares nyss uthämtade medicin.

Det är en verklighet som vi måste ta tag i, men det är inte klinikernas jobb att bestraffa brottslig verksamhet. Att bedöma all substitutionsbehandling utifrån att några individer säljer sina mediciner, och de följder detta kan få, är som att bedöma alkoholpolitiken utifrån dem som langar sprit till våra ungdomar och de effekter som kan komma av det.

Sådant förekommer och är givetvis mycket tråkigt, men ska vi sluta med substitutionsbehandling måste vi också stoppa all utskrivning av smärtstillande och ångestdämpande medicin, samt all försäljning av alkohol.


Om författaren

Författare:
Stefan Hulström

Om artikeln

Publicerad: 09 nov 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: