sourze.se
Artikelbild

Dags för Socialstyrelsen och politikerna att vakna!

Elchocksbehandlingar kan förstöra en persons känsliga tankeverksamhet. Jag kan inte förstå att psykiatrin kan komma undan med detta utan åtal. Det är ett allvarligt brott mot de mänskliga rättigheterna.

De senaste dagarna har vi kunnat läsa i media att den berömda sångerskan Marie Nilsson Lind i Ainbusk Singers mått dåligt en längre tid. För att försöka hantera detta provade hon till slut så kallade ECT-behandlingar eller elbehandlingar. Psykiatrin tycker att dessa ord låter bättre än vad behandlingen faktiskt är; elchocker på upp till 400 volt där man söver ner personen för att undvika kramper och frakturer.

Ainbusk-Marie fick 25 elchocker som inte hjälpte utan istället förstörde hennes kreativa förmåga inom musik och skrivande. Vi kan bara hoppas att hon återhämtar sig!

Vem som helst kan förstå att dessa kraftiga elchocksbehandlingar förstör en persons känsliga tankeverksamhet. Jag kan inte förstå att psykiatrin kan komma undan med detta utan åtal. Det är ett allvarligt brott mot de mänskliga rättigheterna. Patienterna är hjälplösa. Psykiatrins bedrägliga verksamhet skrämmer.

Det finns många andra vittnesmål på att människor har blivit skadade av elchocker, ECT. Flera har tagits upp i media. Många experter är övertygade om att elchocker, ECT, ger hjärnskador.

Efter påtryckningar av Uppdrag Granskning har Socialstyrelsen varit tvungna att erkänna att patienten "riskerar bestående minnesskador efter ECT". Trots detta forsätter psykiatrin att elchocka människor som aldrig förr. Cirka 45 000 elchocker om året görs, enligt undersökningar från KMR. Sverige är förmodligen fortfarande det land i världen som elchockar flest människor per capita.

Elchocker borde direkt förbjudas till barn, gravida, äldre och under tvång. Sedan skulle en oberoende icke-psykiatrisk kommission behöva undersöka de långsiktiga verkningarna av elchocker.

Nu är det faktiskt dags för Socialstyrelsen och politikerna att vakna!


Om författaren

Författare:
Peter Larsson

Om artikeln

Publicerad: 07 nov 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: