sourze.se
Artikelbild

Barbra Streisand kommer lysa länge än

Barbra Streisand lägger inte av på takten, trots att hon hunnit bli 70 år. Med nya plattan visar hon att hon ännu är att räkna med.

Release me
Barbra Streisand
Sony

Den amerikanska sånglegenden Barbra Streisand behöver ingen närmare presentation. Hon är bland annat legendarisk och omtalad för sin perfektionism, som ibland inneburit att hon under hela sin karriär, har lagt låtar som hon inte varit hundraprocentigt nöjd med åt sidan. Hennes nya album "Release me" innehåller enbart tidigare outgivna låtar från 1960-talet fram till idag. Det som gör samlingen intressant är att låtarna är mycket jämna, och det är svårt att höra om hennes röst förändrats under årens lopp; något som säger en hel del om kvaliteten på rösten hos denna storsångerska. Roligt är också att man på flera av låtarna behållit litet av studiodialogen både före och efter varje inspelning Raskt, på 42 minuter, har man hunnit lyssna igenom de 11 låtarna. Lyssnaren bjuds på en bra blandning av Broadwaymusikallåtar som "Home" från Trollkarlen från Oz, och den fantastiska bossalåten "Lost in wonderland" med en Barbra i absolut högform. Man förundras över hur hög kvaliteten är på denna låt som ändå legat på hyllan i drygt 40 år. Av alla utmärkta låtar på plattan är det två som jag gärna lyfter fram som speciella favoriter. Det rör sig dels om den av låtskrivarna Bergman/Bergman utsökt skrivna "Mother and child" från 1973. Denna låt är härligt annorlunda med de fina röstarrangemangen, där kören är Barbra själv, och den är plattans helt klart bästa spår tillsammans med "If it’s meant to be". Den senare var tänkt att hamna på Barbras förra platta "What matters most" och spelades således in för knappt två år sedan. Av olika anledningar fick den inte plats den gången och det är roligt att den kom med nu.

Till glädje för alla beundrare visar Barbra inga tecken på att vilja dra sig tillbaka. Just nu turnerar hon i USA och Kanada, och har man inte möjlighet att höra henne live kan man se fram emot "Release me 2" och en 12-DVD-box - "Barbra Streisand: My life in words and music" - med det mesta av Barbra Streisands karriär. Denna stjärna kommer att lysa länge än.


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 20 okt 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: