sourze.se
Artikelbild

Vi blickar mot hösten

Var inte ledsen för att hösten är på väg - med den så följer underbart mode, mjuka varma plagg och snygga huvudbonader. Sminkfinken guidar dig bland trenderna.

Så, då är hösten i antågan med kallare väder, och jag rotar lyckligt fram långärmat, tjocka tights, benvärmare, mössor och höstjackor. I skafferi och kyl laddas det med sojamjölk, ekologisk kakao och vaniljsocker för varm choklad, och till det äter vi antingen raw food-snacksbitar eller stycken ur stora nybakta butterkakor - otroligt enkelt att baka själv!

Höstens trendoutfit består av: väst av fuskpäls, mönstrade leggings, luvmössa/ basker, stor handväska eller kuvertmodell om du vill ha något mindre och stövletter - valfri höjd på klack och modell, eller sneakers. Accessoarerna är stora och guldiga. Jag gillar att hudnära handskar är tillbaka och du kan hitta lika fina på budget som bland lyxmärkerna. Själv har jag siktat in mig på ett par från H&M med rosett- Sassy Faloosa!

Jag har gjort en utrensning ur garderoben och fyller den nu med beige, puderrosa, mörkblå och vitt som basfärger. Byxor med smala ben och uppvik a la 60-tal samsas med färgglada jeans, ett par ormskinnsmönstrade treggins och ett par vilda leopardtights som trängs med vita skjortor, tunnstickade guldtröjor, enfärgade t-shirts i skira material eller färgglada dito med tryck och små koftor. Jag försöker minimera ner och kombinera mer. Följ min resa på bloggen. Miljömedvetenheten ligger hela tiden i bakgrunden och gör att jag har en viss aversion mot överkonsumering. För er som vill skänka kläder till hjälporganisationer, ring och kolla om de har hämtning. Många av dem innehar den tjänsten och det gäller även möbler.

Kan ju även berätta att denna skärskådning av garderoben kickade igång en identitetskris som hette duga när det kom till att bestämma vad som skulle införskaffas. Efter många års övervikt på grund av en ryggskada, som numera är snudd på helt botad, och endast 10 kg från matchvikt, har min garderob varit rätt stillastående. Av de enkla skäl att någon som inte trivs i sin kropp belönar den sällan med vackra kläder. Idag trivs jag med hur jag ser ut och står även inför andra förändringar som kräver att jag ska kunna se representabel ut, därav upphottandet av garderoben.

När det kommer till kalufsen så sveper blondinerna in hand i hand med brunetterna- färgnyanser och frisyrer är fortfarande naturliga med ett sidospår som lyser stark; ultrablekta platinablondiner som rakar kortkort a la Robyn på sidorna och bär coola, dinglande örhängen till - mycket snyggt! Inspirationen kommer från filmkaraktären Lisbeth ur Stieg Larssons Millennium-serie.

Frisyrmässigt sett så dominerar flätan fortfarande i alla dess former och hetast av dem alla är fiskbensflätan.

Jag har genom åren testat färgbevarande schampon och balsam. Dom är ett bra alternativ för att skona håret från slitage av färgning och ändå få ha en fräsch lyster. Populära märken som fått bra omdömen är Lanza, Dumb blonde, Bed head och LOréal. Jag slår även ett slag igen för Revlons sk. Hårpumlor. Grym inpackning som bevarar din färg och som kan användas efter varje schamponering utan att varken göra håret fett eller torka ut, tvärtom; håret får ett mjukt svall oavsett längd.

Kom bara ihåg att alltid, alltid avsluta med balsam. ALLTID. Inpackning lämnar nämligen hårstråt "öppet" för att själv kunna verka och om det inte sluts inbjuder den allehanda smuts och kemikalier att tränga rätt in och förstöra ditt hår i blixtens hastighet.

Balsam är för håret vad ansiktsvatten är för ansiktet; den stänger och skyddar.

Och nu börjar vi ju gå från solens upphettade ansättning på hyn till kylans första attack. Och med kylan kommer möjligheten att använda foundations och puder igen, utan att behöva oroa sig för att svettas bort den eller stänga igen porerna.

För oss i västvärlden har konsumenter ganska nyligen fått upp ögonen för de sk. BB cream foundations. Garnier var först ut med tätt följd av LOréal. BB står för Blemish Balm och är framtagen att lugna hy som lätt bryter ut i orenheter. Den är dessutom framtagen att passa fet / torr/ känslig hy, bleker ansikte till en jämnare hudton, en del har solskydd, en del har antirynk samt har varierande täckförmåga beroende på applicering. Du kan alltså välja att bara skimra till en helt slät yta.

Jag själv använder Skin 79 VIP Gold. Ni hittar en bra karta från Skin 79 på min blogg för att kika på vilken sort som passar din hudtyp. Jag beställer mina från Amazon och eBay. Kom ihåg att alltid läsa på noga om försäljaren; kolla omdömen och recensioner, kolla upp frakten - många har fri frakt men inte till alla länder och dubbelchecka kostnaderna så det inte dras en överraskning summa från ditt konto. Jag använder mig alltid av en valutaomvandlare för detta.

Nu har öst tagit nästa steg och exploderar ut: CC cream! Complete Correction creamfoundation. Den sägs vara som BB cream fast ännu bättre. Jag har inte haft chans att prova själv ännu men hoppas kunna klicka hem en tub i slutet av månaden. CC cream kan hittas hos både Chanel och kinesiska iFiona. Håll utkik i slutet av augusti/början av september för ev recension av CC cream.

Jag avslutar med tips på roliga nagellack från H&M. Dom har branschens bästa namn: Wanna pepperoni, Pink maccaron, U must have this, No mambo jumbo och Miss Stone heart för att nämna några . I skrivandets stund lyser 20 st mörkorangea naglar mot mig som heter Chica Boom Boom. Det kan bara inte bli fel. För 39:90 får du en stor flaska som räcker länge. Toppa med Malvas quick fix så sitter lacket längre och får en snygg, blank yta.

Önskar er en fin start på augusti och så hörs vi om två veckor.

PS. Med Chica boom boom gör du garanterat succé på kräftskivan - då matchar du maten!


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2012 12:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: