sourze.se

jag älskade dig i en stad av övergångsställen
du tror att du har flyttat
men du bor ingenstansvem glömde vem

så här i efterhandjo
jag tänker på dig oftare än jag erkänner
att vi inte kunde sova tillsammans
men att du alltid hade huvudet i mitt knä när vi var vaknavi var fulla och du grät
en av alla kvällar

jag var ett substitut du visste att jag var ett substitut du
förnekade att jag var ett substitut
vi låg med varandra och

ljuset var annorlunda
kanske var det
gjort av stearin

jag minns faktiskt inte

du är kvar
i femtonminuterspromenaden
den rosa kyrkan, den stängda biografen, det låsta biblioteket, folktomma gator så när som på
en

tant och
en väldigt ful hund, du är

fem våningar upp och
där sitter en
gråsparv

jag förnekar ingenting för att jag inte vill

så enkelt det låter det låter lika enkelt som det är

att glömma är en tidsrymd av försök efter försök efter försökdet var lätt för dig

det är förståeligt. ja, jag förstår. på riktigt.jag är vackrare utan dig.
efter stiltjen kom annan stiltje efter koman och en okänd annans misshandel kedjan av självföraktets självvalda händelser kom

krigaren tillbaka
utan att vara en annan krigares krigaredu stred ju aldrig. hur som helst. räknade bara upp gamla slagfält efter slagfält efter frontlinjer.jag struntar fullkomligt i att du ljög om det mesta, kanske allt, att du återanvände smeknamn, där kommer vi in på substitut igen men mer på dålig fantasi, jag har inte alltid inte brytt mig men du är inte dum i huvudet du förstår vad jag menar. kanske. om du inte fortsatt underskatta mig vilket visserligen är mycket, mycket, ja,
högst
troligt faktiskt


mitt underliga memorerande av din lägenhet
är i alla fall i största grad en större sak än-

eller nej

nej. det är inte sant.du var den första av ditt slag
du var den sista av ditt slagdu var några få ögonblick som doftade snöjag var självutplånande och patetisk och jävligt jävla
modiglite lycklig
alldeles för mjuk.vet du, någon som alltid bedragit känner till tonfallet man använder mot den bedragna och den bedragna kan då välja att inte låtsas om och fortsätta att göra allt för kärleken att fortsätta delta i tävlingen där hon gett sig in som förhandsförlorare

jag kan inte säga hej då.
till mig.
hej då till mig.

du är en annan sak men du kommer aldrig få veta.du tyckte inte synd om mig du tyckte inte synd om dig jag tyckte inte synd om dig jag tyckte inte synd om mig vilket du borde förstått när jag äntligen höll käftjag hade inget att förlora när du mötte mig

jag förstår inte hur jag efteråt kunde tänka att jag förlorat

hur fan tänkte jag då

ja
just det;
som någon som fortfarande älskar tänkte jag


Om författaren

Författare:
Klara Norling

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2012 16:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: