sourze.se

Den misundelsesværdige-2

Det er ikke altid det, der ser bedst ud, er det.

Den misundelsesværdige?
2/3
af Jette Steen

Det er blevet jul og hele familien er samlet. Viktor ser udfordrende på sin lillebror. "Har du set min Porche, lillebror. Kunne du tænke dig at prøve en tur i den senere?" Nikolaj svarer uden begejstring. "Den er vel nok flot." "Hvad, skal du ikke snart have dig en bil?" "Nej, det har jeg ikke råd til endnu." "Du kunne sku da også bare have taget dig sammen og læst videre på teknikum, så havde du vel været færdig nu, ikke?" "Jeg har det fint, som jeg har det. Og jeg behøver ingen bil." Morfar bryder ind. "Er han til at holde ud, ham Ulrik?" "Ja, han er alle tiders." "Jeg troede ellers ikke, at han havde råd til lærlinge." "Nej, men jeg var så heldig, at han havde nogle opgaver omkring opsætning af netværk, som jeg kunne hjælpe ham med. Og så ombestemte han sig."
Da de lidt senere sidder og pakker gaver ud, tager Keld først en pakke, hvorpå der står "Til far fra Nikolaj." Han tager papiret af og betragter piben. "Tak skal du have min dreng." Viktor rejser sig og går hen til terrassedøren. "Gaven fra mig kunne desværre ikke være under træet, far. Men prøv at se på terrassen." Viktor åbner terrassedøren. Udenfor står en plæneklippertraktor. "Vær så god far." Keld og morfar går der ud og betragter den og Lene kommer også til. "Det er jo lige den, du altid har ønsket dig, Keld."
Da familien lidt senere sidder og drikker kaffe, rejser Viktor sig. "Nå, men Nikolaj og jeg kører lige en tur i Porchen." Nikolaj ryster på hovedet. "Nej ikke nu. Det kan vi gøre i morgen. Vi har drukket vin og vi har jo hele julen." "Jamen vi skal da hen og mødes med vennerne. De sidder alle sammen henne på Crazy Daisy."
Mormor rynker panden. "En juleaften?" Viktor griner. "Ja sådan er det i nutidens Danmark. Mange af vores venner er flyttet til andre byer, men i julen besøger de familien og det giver os chancen for at ses." Viktor går ud på badeværelset og en duft af dyr eau de cologne fylder huset, da han går ud. "Nå, men så smutter jeg."
Næste morgen sidder Lene, Keld og Nikolaj i køkkenet og spiser morgenmad. Lene går hen til trappen og kalder. "Kommer du Viktor. Vi andre er snart færdige med at spise." Hun kan høre, at det rumsterer ude i gangen. En kvindestemme klukker. "Så ses vi på torsdag." Døren bliver lukket og Lene ser op på Viktor, som kommer ind i køkkenet. "Hvem var det?" "Kan I huske hende Vivi, jeg var kæreste med i gymnasiet. Jeg mødte hende i går. Du skulle have været med Nikolaj. Det var skide sjovt at se dem alle sammen. Hende Susanne, du en gang kom sammen med, var der også, men det var nu ikke noget kønt syn. Hun lignede en flodhest, så tyk var hun blevet." Lene ser uroligt på ham."Jamen, hvad med Malene?" "Malene? Nej, hun var der ikke. Der er jo ingen grund til at tage brød med til bageren vel?" Han griner fjoget og Lene ser alvorligt på ham. "Jamen, sagde du ikke i går, at Malene kommer til julefrokosten i dag?" "Jo, det gør hun også. Og hvad så? Sådan er ungdommen nu en gang i vore dage, mor."
Ved frokosttid ringer det på døren og Lene åbner. " Goddag Malene og velkommen. Det er vel nok dejligt at se dig igen." Malene rækker Lene en pakke. Det ringer igen på døren og mormor og morfar kommer ind af døren. Malene går ind i stuen, hvor Viktor, som har ligget og halvsovet, har rejst sig i opret stilling. Malene giver ham et stort knus. De sætter sig alle sammen rundt omkring frokostbordet og morfar spørger. "Nå, var der så nogle af jeres venner henne på Crazy Daisy?" Malene ser forundret fra Nikolaj og hen på Viktor. "Var I på Crazy Daisy? Du sagde da ellers, at du ikke ville ødelægge familiens juleaften med det pjat, Viktor. Men hvorfor kom I ikke forbi og hentede mig?" "Jeg regnede ikke med, at du gad. Det var også bare fordi, jeg ville vise Nikolaj, hvordan det er at køre i Porche."
Lene skynder sig at spørge. "Fik du ellers nogen gode julegaver, Malene?" "Ja tak." Snakken går og da Viktor går på toilettet, ser Malene indgående på Nikolaj. "Var der nogen af dem, vi kender på Crazy Daisy?" "Øh, det ved jeg ikke. Jeg var ikke med." "Jeg synes ellers Viktor sagde, at han ville vise dig Porchen." Malene rejser sig og går ud af døren. De andre kan høre hende og Viktor stå og tale sammen. "Jeg har sagt det før og nu siger jeg det så igen. Jeg hader jaloux kvinder." Viktor går ind og sætter sig ved bordet, mens Malene går på toilettet. Lene byder nogle fade og skåle rundt og lidt efter kommer Malene tilbage. Hun tager imod skålen med frugtsalat. "Uhm. Det ser vel nok godt ud." Hun tager en pæn skefuld op på tallerkenen, mens Viktor betragter hende indgående. "Mon ikke du skulle passe på med det der. Du skulle jo nødig ende som en fruemodel i din alder." Malene spiser kun lidt af frugtsalaten og lader resten stå.Om författaren

Författare:
Jette Steen

Om artikeln

Publicerad: 08 maj 2012 18:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: