sourze.se

Titt ut!

För egen del har jag lekt leken med barn, katter och kvinnor.

Titt-ut, Tage!
Författare & illustratör: Britt Sternehäll
Kabusa Böcker
Utgivning: April 2012

De flesta av oss har någon gång i livet lekt titt-ut! En gömmer sig så att det nästan inte alls går att hitta henne eller honom och när alla är på väg att ge upp hoppar vederbörande fram ur det kluriga gömstället och ropar: "Titt-ut!"

För egen del har jag lekt leken med barn, katter och kvinnor och tycker att det är riktigt kul. Ungefär lika kul blir det i Britt Sternehälls nya bok "Titt-ut, Tage!" I varje fall för de yngsta. Men min son, som är sju, skrattade faktiskt till på ett par ställen när vi läste.

I "Titt-ut, Tage!" är det just Tage som gömmer sig medan mamma och lillasyster Tyra får leta och leta och leta. Katten Tiger är också med på ett hörn, fast han ligger förstås mest och latar sig i fåtöljen. De letar här och där, i köket, på balkongen, uppe på vinden, i badrummet och överallt. Och vi läsare får så klart hjälpa till. Vi kryper under bord, fastnar i spindelväv, går i trappor och tvingar Tiger att rapa högt, för kanske har Tage gömt sig i kattens mage.

Men Tage verkar inte vara någonstans. Vi är på väg att helt ge upp när han ropar, ja, ni vet vad, från ett ytterst finurligt tillhåll!

Britt Sternehäll debuterade som bilderboksförfattare 1995. Hon har skrivit och illustrerat fakta- och bilderböcker, tidningar och läromedel och även producerat multimedia för barn.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 20 apr 2012 08:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: