sourze.se

Inte första gången Jan Emanuel Johansson kan ifrågasättas

Att leverera 30 procent vinster existerar knappt i "riktiga" affärsdrivande verksamheter och att sedan göra det i en verksamhet som syftar till att hjälpa barn...!

"S-politikern och Robinson-vinnaren Jan Emanuel Johansson har tjänat drygt en kvarts miljard på att bygga upp och sälja boenden för ungdomar med problem. Nu uppger SVT att ett av de ungdomshem han tidigare drev har fått kritik från både kommunen och socialstyrelsen." skriver SvD

Det är inte första gången som Jan Emanuel Johansson kan ifrågasättas, men hur kan han och hans sossekolleger se sig i spegeln efter detta? Att leverera 30 procent vinster existerar knappt i "riktiga" affärsdrivande verksamheter och att sedan göra det i en verksamhet som syftar till att hjälpa barn...!

Det är inte bara det att man kan ifrågasätta affärsmoralen och etiken, utan även om det rör sig inom rim och reson, även de partikolleger som räknat fram hur mycket som skall lämnas ut av skattebetalarnas pengar för ändamålet. Självklart borde det också ske en granskning kring hur Jan Emanuels tilldelade tillstånd tilldelats med tanke på att han helt saknar kompetens på området.

Det finns goda grunder för misstanke om korruption, svågerpolitik - kanske till och med mutor. Man får verkligen hoppas att skatteverket gör en noggrann granskning av alla ekonomiska förehavanden med tanke på de, i jämförelse med riktig affärsdrivande entreprenörskap, enorma uttag Jan Emanuel gjort såväl i form av lön som aktieutdelning.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2012 19:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: