sourze.se
Artikelbild

Middag med mr latte

Underhållning och kokbok i ett! Amanda Hesser lyckas galant med kombinationen i denna självbiografi.

Jag vet att omslaget kan få många att tro att detta är en i raden av de ofta ytliga chicklitter böcker tack vare den rosa färgen men låt er inte luras. Amanda skriver med stor humor och en behaglig enkelhet utan att vara ytlig. Öppenhjärtligt bjuder hon in oss inte bara i hennes eget liv utan även i familj och vänners.

Amanda är matkritiker i N.Y med ett förflutet som kock. Hennes förhållningsätt kring mat är djup och passionerad och det är väldigt intressant att få del av hennes tankar och reaktioner när det gäller råvaror, maträtter och vikten av att uppskatta miljön du äter i- men gör inte misstaget att tro att hon är en snobb. Ibland är en ostsmörgås ståendes i hennes lilla kokvrå det hon uppskattar mest.

I bokens början är hon singel och man får en del tillbakablickar om varför det skurit sig med tidigare pojkvänner. Detta har lett till att hon fått insikt om vad hennes framtida pojkvän och förhoppningsvis sedan make behöver ha: ett matintresse som inte behöver matcha hennes egen men nära nog. Finns de männen utanför hennes eget jobb? Så går hon på blind-date ordnad av en vännina och mr latte kliver in i hennes värld.

Samtidigt som vi följer hennes personliga resa får vi en inblick i Matkritikernas värld. Hur restaurangägare, kockar och matkritiker virvlar runt varandra likt ingredienser i en god gryta som puttrar på spisen. Hennes jobb tar henne över hela världen och hennes tips på medhavande flygmat är oslagbar. Hon delar med sig av succéer och misslyckanden från hennes eget kök men allra bäst är att varje kapitel avslutas med minst 2 recept på den mat som Amanda just skrivit om.

Varje gång jag läser den slutar det alltid med att jag blir sugen på mat och hamnar själv framför spisen och provar egna, nya recept - till och med mitt i natten. Sist kom jag på en oerhört god pastasås, helt på inspiration av denna bok.

Och jag är ingen matfantast!

Ni kan beställa den på Adlibris för 39:- Länk hittar ni här nedanför i kommentarsfältet.

Rena rånet då det är både underhållning och kokbok i ett så passa på!


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 09 nov 2011 00:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: