sourze.se
Artikelbild

TV-eliten sågar manskanal

Skådespelaren Ulf Brunnberg drömmer om en svensk "male channel", alltså en tv-kanal för män. Detta har orsakat ramaskrin i pressen, och nu har tv-eliten med den bestämda programledaren Belinda Olsson i spetsen tyckt till!

Belinda Olsson säger att "Ulf Brunnberg får kalla hem alla hästarna". Malou von Sivers säger: "jag kommer inte att titta i alla fall!" Man läser vidare att Ulf Brunnberg är mossig, gammalmodig och borde gå ner i sin grotta i stället för att önska något så dumt som en manskanal! Ulf tycker att det är mest inredning och kanaler och program för kvinnor på tv, men då menar kvinnorna som är emot en manskanal, att det är männen som leder inredningsprogrammen, så även där får Ulf Brunnberg fel.

För mig är det obegripligt att det kan bli ett sånt rabalder om en person önskar något speciellt i det svenska tv-utbudet. Om en kvinna skulle önska något speciellt program, skulle hon aldrig mobbas på det här sättet som Ulf Brunnberg blir mobbad, för ett uttalande han gjort. Det är ju nästan som på medeltiden, då man hade stupstocken där folk fick sitta och skämmas och bli allmänt bespottade! Leif Andrée, en så kallad "seriös skådespelare", säger i pressen sålunda: "Absolut inte, rikta dig till människor för fan, dumjävel!" Skulle man säga så till en kvinna, skulle det bli jätterubriker! Han fortsätter: "En kanal för män är befängt! "

Från en del kändisar som uttalat sig i frågan, kan man läsa följande: "Brunnberg är en gammal farbror, som måste vifta och säga något kontroversiellt!", "Brunnberg ska hålla sig till det som han är bra på, skådespeleri!", "Moget, hahaha!" "Han är ju bara en konservativ gammal surgubbe!" Brunnberg har retat kvinnor och då ska männen hänga på, för annars blir de också mobbade! Så ser det ut för mig.

Men - det finns en kille, som reagerat tvärt om! Han heter Paulo Roberto och hans reaktion på Ulf Brunnbergs önskan om en kanal för män är följande: "Min reaktion är att vi lever i en demokrati, folk får göra vad de vill och säga vad de vill - utom när de handlar om något som gynnar män. Jag tycker reaktionen på hans utspel är förkastlig. All media visar manshat. Hela tv-branschen gör kvinnliga program. "Bonde söker fru" är väl inte gjort för män? Sen vet jag inte om jag skulle titta på kanalen men reaktionen på vad Ulf Brunnberg vill skapa är rent manshat och någonstans kommer det att bita sig i svansen, för män kommer att läsa det här i tidningen och tänka; "varför skulle vi inte få starta manskanaler, vad är det för fel med det? Respekt för att han vågar sticka ut hakan!" Paulo Roberto är den enda som vågar stå upp och stödja Ulf Brunnberg och det tycker jag är strongt!

Det är främst den bristande respekten och avsaknaden av förståelse för att vi är olika som människor, som jag vänder mig emot. Själv är jag inte aktiv i kyrkan, kan inte bibeln, utan är född kristen och fick lära mig kristna värderingar i skolan, men jag blev här på Sourze väldigt påhoppad och kallad "religiös fanatiker" av en skribent, för att jag vänt mig emot att Adam Alsing porträtterats som Jesus i media. Jag skönjer en tendens i nutiden som kommer igen ideligen - en grå, trist mentalitet av rädda människor, som inte har hjärta att kunna ta saker och ting med jämnmod och visa överseende för dem, som inte tycker likadant som de själva gör.

Fast jag är kvinna, ser jag det här förtäckta manshatet ganska ofta och jag tycker att det är både ovärdigt och intelligensbefriat att alltid hitta fel på män. Men det kanske är historiens gång, att makten ska växla mellan kvinnor och män - det verkar inte gå att komma överens mellan könen. Det är en ständig, tröttsam strid.

Jag önskar att vi kunde respektera både män och kvinnor för deras olikheter, för vi är ju olika och fyller olika funktioner. Förståelse, humor och överseende, kan ha stor betydelse för hur en människas liv utfaller.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2011 10:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: