sourze.se

”Djävla UFO”

"Den som verkligen vill sätta sig in i UFO-observationer kommer att behöva slipa de sinnen i knoppen som bedriver källkritik och den personen kommer dessutom behöva en djävla massa ork. De tre observationerna som är värda att komma ihåg är dessa."

För många år sedan blev jag kallad "Ufo-SHQ" på ett forum av någon. Och det tog det. Det var ju inte menat som en grov förolämpning men jag låg och tjurade och surade i sängen i flera dagar. Att bli sammankopplad med "dom där" hejdukarna som tror på allt från "alien abductions" till konspirationer med män i svart. Fy farao!

Men okej. Jag kommer ut. Jag är väl en UFO-fantast och samtliga som är inne på ämnen vi kallar för "det okända" håller sig med en dementi och jag är inte annorlunda:

For the record: Jag tror inte på ett pillevitt tills jag sett något med egna ögon som verkar hålla "ground" och så har inte skett. Men ändå, har man sett 50 dokumentärer om UFO:s och den nya bakomliggande och mer sofistikerade "tron" som kallas "Ancient Aliens"... Ja, då finns det ju något i knoppen som inte vill slå sig till ro. Då finns där en nyfikenhet. Jag gissar att det beror på frågan om vi är ensamma i universum vilket verkar helt omöjligt rent matematiskt. Det är väl det som driver mitt intresse. Nog om mig. Either way, nu ska vi se om mina erfarenheter kan vara till nytta. Kan mitt omdöme om dokumentärer och böcker betyda något? Kanske, vi ska se.

Enligt mig finns det tre incidenter som är intressanta, där konventionell vetenskap inte håller som förklaringsmetod eller i vart fall får sådana problem och motsägelser att den efterföljande och obligatoriska debatten är adekvat och sund. Därmed inte sagt att där finns utomjordingar som är tre skitar långa med grå hud och spakar ett tefat.

Oh, nej. Jag hävdar bara att det är intressant. Så den här postningen går ut till alla er som är intresserade, som är lite nyfikna på UFO-observationer men länge inte orkat ta reda på mer, för där ute finns en gigantisk djungel fylld av lysmaskar, tokpellar, konspirationsteoretiker, lögner och verk gjorda av rent psykiskt instabila personer. Jag menar: Den som verkligen vill sätta sig in i UFO-observationer kommer att behöva slipa de sinnen i knoppen som bedriver källkritik och den personen kommer dessutom behöva en djävla massa ork. De tre observationerna som är värda att komma ihåg och granskas ytterligare är:1. RAF Bentwaters. 26 December 1980


… brakar det loss. Ett ljusföremål närmar sig en flygbas och 20-talet beväringar med befäl går ut på patrull och bevittnar det hela mycket nära. Första kvällens incident finns på band. Jag har hört bandupptagningarna och vittnesmålen till leda. Förutom en soldat som jag tror överdriver och hävdar att han sett binär kod framför sig talar de sanning. Dokumentationen som finns kvar är solid och den som vill förklara det hela med ett ljussken från det närliggande Orford Ness fyrtorn kan ta sig där bak.


Läs mer om Bentwaters Länk: en.wikipedia.org http://en.wikipedia.org/wiki/Rendlesham_Forest_incident">här.


2. Shaq Harbour. October 1967.Den här incidenten kallas "Kanadas Roswell" men har till skillnad från Roswell inte blivit en underhållningsindustri och det här fallet har lite kött på benen. Samma sak som Bentwaters. Det finns för mycket vittnesmål från för många normala och trovärda personer som inte tjänar ett dugg på att ljuga. Hur man än vrider och vänder på det så hände verkligen någonting djävligt skumt i den där hamnen. För den som vill posta en logisk förklaring så välkomnar jag det. Inte för att fnissa och överbevisa utan för att det behövs.

Läs mer om Shaq Harbour Länk: en.wikipedia.orgt">här.


3. Phoenix Lights. 13 Mars 1997.

Fem till sex lysande och glödande prickar glider in över stan och orsakar lite panik. Jag har sett vittnesmål hävda att de sett ett V-format föremål – stort som en fotbollsplan – vara det som låg bakom ljuspunkterna men dem struntar vi i. Den här incidenten känner nog de flesta till och här har vi vittnen i tusentals. Har man sett videofilmerna blir man lite konfunderad. Här skulle det vara kul att höra vad flygfantaster har att säga: Kan "flares" verkligen flyga så länge utan att bryta sin formation?

Den frågan är viktig eftersom det är flares alltså lysraketer som ska avleda värmesökande robotar som gäller som den officiella förklaringen. I den här soppan finns det, milt uttryck, en djävla massa frågetecken. Allt från hur flygvapnet bytt position i frågan och hur de lokala politikerna uppträtt till efterforskandet av ljusen natur. Eftersom det är en sådan väldokumenterad händelse har man haft en hel del filmer att gå på och nej, det kan bara inte ha varit flares. Men därmed inte sagt att det var utomjordingar...

Läs mer om Phoenix Lights här.

Dessa är de tre incidenter som jag tycker är intressanta. Jag har alltså sett ett 50-tal dokumentärer som handlar om UFO:s eller har närliggande teman. Jag har sett hundratalet fall tas upp och alla kan man skriva av, för det mesta är hörsägen och den som studerat hur vi människor hanterar starka upplevelser, trauman eller för den delen minnen blir inte bara skeptisk utan rentav bittert skeptisk.

Hursomhelst har jag nu kommit ut som UFO-fantast så published and be damned.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 05 sep 2011 08:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: