sourze.se

Hemlösa uppför sig bättre än kungen

"Jag kan undra hur det kommer sig att kungen kan bete sig så respektlöst... utan att han blir hemlös. Jag menar, han platsar väl vid det här laget också att få dela bänk ett tag?"

Många, om inte de flesta, hemlösa är eller har blivit missbrukare, en del på alkohol, en del på narkotika.

Om vi tittar närmare på vad som händer med kroppen när du missbrukar alkohol så finns det inte en inre kroppsdel som inte blir påverkad av missbruket; lever, hjärta, njurar, binjurar, hjärna och syn. Missbrukare genererar inkomster till olika specialister; levern tar medicinläkaren hand om, hjärtat Hia eller kärlexperten. Binjurar, ja där får insulinsköterskan en bit av kakan. För hjärnan bidrar missbrukaren kanske till onkologen eller medicinläkaren igen. Eftersom det också blir problemmed kisseriet så får urologen eller allmänläkaren sin bit. Däremellan besöks psykiatrin ett otal gånger så både psykiatriker och beroendemottagningar får sin del. En stor portion får naturligtvis läkemedelsbolagen som så gärna bidrar med både neuroleptika, benzodiasepiner och antideprissiva. Kanske lite antabus också på ett hörn.

På en missbrukande hemlös person försörjer sig många. Tänk så många som skulle bli arbetslösa om många helt plötsligt blev av med sitt missbruk och gessutom skulle få genom gå samma pinsamma behandling från FK och AF som alla andra med olika faser.

Jag tror dessutom att det ligger en sanning i att vi offrar vissa människor för att andra ska känna sig som tillhörande den bättre mer kultiverade delen av mänskligheten. Det skulle det bli alldeles för dyrt om alla människor fick samma förutsättningar och slutade att missbruka och därför kunde leva ett bra liv med egen lägenhet.

Vårt sämhälle år så syniskt och märk väl det jag poängterade här uppe är bara vad missbrukarens inre kropp försörjer.

Jag kan undra hur det kommer sig att kungen kan bete sig så respektlöst... utan att han blir hemlös. Jag menar, han platsar väl vid det här laget också att få dela bänk ett tag? Jag kan tycka att dom som är hemlösa och har hamnat på livets mörka sida uppför sig bättre


Om författaren

Författare:
Linnea Axelsson

Om artikeln

Publicerad: 17 jun 2011 09:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: