sourze.se
Artikelbild

Mason – den modiga valpen

I USA gläds man nu åt Mason, den kavata valpen som kravlade hem trots två brutna framben efter att hamnat mitt en orkan och förts iväg av starka virvelvindar.

Mason hade gömt sig i ett garage i North Smithfield, Alabama när stormen slog till den 27 april. Den drog igenom samhället, förstörde hus och träd, och när stormen passerat hade Mason försvunnit. Hans matte och husse hade gett upp hoppet om att finna Mason levande när de återvände till sitt förstörda hus bara för att finna Mason väntande på verandan.

Han var i dåligt skick med vad som syntes vara två benbrott. Familjen förde honom skyndsamt till Birmingham Jefferson County djurskyddshärbärge där veterinärer undersökte Mason. "Han hade två brutna ben men annars mådde han bra trots allt han hade gått igenom" sa Dr. Barbara Benhart enligt Daily Mail Online. Så den tuffe valpen hade krupit hem trots sina skador och smärtor.

Masons familj bad djursjukhuset att han skulle få stanna tills de har fått ordning på sina liv igen. Och med hjälp av donationer och generositeten hos en närliggande veterinärklinik opererades Mason i frambenen.

Mason mår bra nu och kommer att återförenas med sin familj om sex veckor. Mason har nu blivit en kändis och har till och med en egen Facebook-sida med 2 782 vänner, och det blir fler hela tiden.

Mason är en intelligent hund som säger "woof", enligt hans Facebook-sida.




Om författaren

Författare:
Bo Dunfors

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2011 13:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: