sourze.se
Artikelbild

Carl XVI Gustaf – en minoritetskung

Kungen har lika stort stöd som den folkvalda regeringen Reinfeldt. Det måste anses vara ett mycket gott betyg. Men sjunker stödet till 10 blir det nog jobbigt att sitta kvar.

Det är spännande att bo i ankdammen Sverige. Här tar vi det mesta på mycket stort allvar, trots att vi när som helst kan trilla ner döda på gatan, och då spelar ingenting nån roll längre.

Nu har kungen hamnat i ett nytt blåsväder för att han i sin ungdom varit på studiebesök på en stripklubb och för att han dessutom skakat hand med folk som borde skaka galler. Det är verkligen inte lätt att vara människa och att vara det utan vank och brist är ohyggligt svårt. Jag har själv gjort en massa tavlor i mitt tidigare liv. Men de tavlorna är jag måttligt intresserad av att visa upp för allmänheten. Det förflutna ska man bry sig så lite som möjligt om. Jag hoppas alltså att kungen varje kväll tar sig en rackabajsare och skrattar åt alla skriverier.

Kungens farfar hade ju valspråket "Plikten framför allt". Jag tvivlar på att han skulle ha trivts särskilt bra i dagens värld. Nån större humor tror jag inte heller att han hade. Då är det bättre ställt med vår nuvarande kung. Skämtet om självmordsbombarna som inte får se resultatet av sin utbildning och det meningslösa i det hela sitter fint. Det mesta här i livet är ju meningslöst och det har tydligen kungen fattat.

Här i landet har vi ju en minoritetsregering. Och den hankar sig fram tack vare taktik och lite småmygel. Nu är det ju ingen som kräver att regeringen Reinfeldt ska avgå. Enligt opinionen har vi en minoritetskung, men det spelar inte så stor roll. Kungen har bara en tillfällig svacka i stödet just nu. Här i Sverige gör vi inga revolutioner, så allt är snart som vanligt igen. Bättre att regering och opposition ägnar sina krafter att bekämpa trafficking och maffiaverksamhet än att klaga på en gammal dyslektisk kung.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 29 maj 2011 15:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: