sourze.se

Ta från de fattiga – ge till de rika

Den som är rik blir rikare, den som är fattig blir fattigare. Så ser vårt samhälle ut idag 2011.

De värsta är att det inte blir bättre av att regeringen tycks sitta med händerna i penningpåsen och inte vilja hjälpa till med bidrag till olika utbildningar. Man ska ta från oss som inget har och ge till dem som lever i överflöd. Med andra ord: Ta från de fattiga och ge till de rika!

Så går det till i politiken, oavsett partitillhörighet och färg. Att de sedan kan vräka ur sig att "vi måste vara rädda om skattebetalarnas pengar", det gör mig bara mer resignerad och sur på att folk är så förbannat dumma och går på detta fagra tal en gång till – när ska de lära sig av historien? Om dessa slösare får fortsätta så kommer det bara gå åt ett håll... Tänk bara på Tyskland under början av 1930-talet, kommer någon ihåg vad som hände då? Det är tveksamt om några av våra politiker och "underbetalda" direktörer gör det. För att inte tala om vad som hände i Ryssland i början på förra seklet. Det är väl något som man har förträngt.

Tänk bara på vad Postens VD måste nöja sig med, eller AMF pensions VD... Det är ju så synd om dem. Det kan inte vara lätt att leva på bara några miljoner, men för mig som inte har några av dessa jättesmå bonusar ska det nog gå bra. Jag känner inget annat än förakt för dessa gubbar som har blivit så äckligt giriga att jag är säker på att de med lätthet skulle kunna sälja sina barn till fan själv bara han hostade upp så mycket pengar att de inte skulle kunna sluta drägla.

Hur kan politikerna påstå att de är rädda om våra skattepengar... Snacka om hån, när de så frikostigt delat ut pengar till giriga direktörer och bolag som gud vet hur de sköts. Saken blir inte bättre av att behöva se att AMF ska renovera sitt huvudkontor för en nätt summa på 275 miljoner kronor. Att de redan är i blåsväder tycks inte bekomma dessa nissar det minsta.


Om författaren

Författare:
Fredrik Hansson

Om artikeln

Publicerad: 26 maj 2011 12:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: