sourze.se

Drömmen är bara en annan verklighet

Vad är dröm och verklighet? Och är drömvärlden alltid underordnad det som kallas för verklighet? Kan drömvärlden och den dagsmedvetna verkligheten, vara två verkligheter fast på olika sätt?

Inatt drömde jag, och drömmarna var verkligen roliga. Ja, jag ler faktiskt när jag tänker tillbaka på min natt. Sedan en tid tillbaka läser jag böcker av Caiseal Mór, en australiensisk författare, musiker och shaman. I boken "What is magic?" skriver han om drömvärlden och den fysiska världen, om det undermedvetna och det medvetna. Han är speciell för han är autistisk och han upplever både drömmen och den fysiska verkligheten lika verkliga.

Jag minns jag hade en dröm som handlade om detta med att drömma. Jag stod i ett rum och funderade på dröm och verklighet. Jag var medveten om att jag var i en dröm, och som för att testa drömmen så smällde jag handen i bordet som stod där. Och vet ni vad, det gjorde faktiskt ont! Så strök jag med handen utmed bordet och kände hela den fysiska upplevelsen av bordet. Jag stampade med foten i golvet och det kändes precis som i den fysiska verkligheten. Ja, i min dröm var det jag hade omkring mig lika verkligt och påtagligt som i verkligheten och då tänkte jag, ja men det är ju ingen skillnad då, mellan dröm och verklighet, för drömvärlden är också en verklighet – om än på ett annat sätt.

När jag vaknade funderade jag på skillnaderna. När jag vaknar från drömmen, så vaknar jag på samma ställe som jag gick och lade mig. Det finns en kontinuitet i den fysiska verkligheten. När jag återvänder till drömlandet kommer jag till ett annat ställe än det jag tidigare besökte. Det saknas alltså kontinuitet. I drömlandet går det snabbt och enkelt att manifestera och jag kan göra vad jag vill. I den fysiska verkligheten är det trögare.

En annan skillnad är att när jag tänker tillbaka på min dröm, så är det som att den skedde för länge sen – jag har inte detaljerna lika klart och tydligt i mitt minne som det jag upplevde i det fysiska livet för exempelvis en dag sen. Min dröm kommer jag ihåg mer som en händelse i det fysiska som skedde för flera år sedan.

Drömvärlden är en magisk plats där vi har tillgång till alla våra resurser. Vi är i en föreställningsvärld producerad av vårt undermedvetna där vi kan gå omkring och vara lika medvetna som i vårt dagsmedvetna liv, där vi tänker, fattar beslut, agerar, skapar och hänger på. En till skillnad – i drömvärlden accepterar jag allt. Det är inget konstigt när en byggnad är större inuti än utanpå, inget konstigt att man kan flyga, inget konstigt att man är i ett rum och sedan är man i ett flygplan, eller att man solar på en strand och så står en dörr i havet och när man öppnar den är man på sitt kontor.

I den här drömvärlden kan vi hämta inspiration och idéer. Drömvärlden är manifestationens födslovärld. Kaossfären där allt är tillåtet och allt finns. Tillåt dig att drömma, och dela dina drömmar med dem som är positiva och som stöttar dig. I de äldre kulturerna var drömmar viktiga. Det är något som vi har tappat bort i dagens tekniksamhälle.


Om författaren

Författare:
Raphael Mabo

Om artikeln

Publicerad: 25 maj 2011 11:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: