sourze.se

Dålig skolmat ett akut problem

Jag har tittat på programmet Matakuten och kan bara konstatera att den mat jag åt när jag gick i skolan för snart 25 år sedan inte har blivit bättre, snarare sämre. Och detta kan vi tacka våra tjänstemän/kvinnor i respektive kommun för.

Det är nämligen där den så berömda "upphandlingen" sker – eller borde ske, det känns som om dessa personer medvetet försöker lura oss. Frågan är om de själva skulle vilja ha det som serveras i skolbespisningen till lunch. Knappast. Skolmaten inte är något att hurra för, men dessa muppar kan på vår bekostnad äta och dricka för mer än vad maten i skolorna kostar under en månad, för att sedan, om nu någon mot förmodan skulle komma på dem, svara med en tirad av olika floskler som vi hört förr och känner väl igen.

Är det så konstigt att barnen inte mår bra? Det skulle nog inte jag göra om jag tvingades sleva i mig den vidriga sörja som tydligen kan serveras i skolorna numer.

Skolan är något som inte får kosta lika lite som sjukvården och kollektivtrafiken. Barnen har kvar böcker som är inaktuella och som borde ha bytts ut för många år sedan, men köper man nya bäcker blir något annat lidande. Jag undrar om samma sorts logik gäller även pamparna i kommunerna, men jag tror knappast det. När dessa väl närda muppar behöver mer pengar dras skärpet så att någon annan får minskade resurser och i nio fall av tio så blir det barn och gamla som får lida, som vanligt.

Nä, nu får det bli en ändring på detta. Om vi ska ha någon framtid kvar så är det dags att planera för den, med det bättre och mer näringsrik mat till barnen på dagis och i skolorna, detta för att de ska slippa lägga sin vecko-/månadspeng på en inplastad macka eller en bulle.

Så, se nu till att börja protestera högt och ljudligt annars drunknar denna fråga i mediebruset.


Om författaren

Författare:
Fredrik Hansson

Om artikeln

Publicerad: 19 maj 2011 10:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: