sourze.se

Röra sig

"Kisande mot solen reste han sig sakta upp på stapplande ben likt en nyfödd kalv."

Pojken nådde den kottfyllda marken med en hård smäll som ekade i gläntan. Några rådjur som passerade lyfte huvudet och klippte med öronen. En hackspett som letade insekter i trädet intill lyfte förskräckt och satte sig i en gran några meter bort.

Nyfiket närmade sig en liten hasselmus pojkens livlösa gestalt, och nosade på handen som var lika blek som ansiktet. När ett stönande undslapp barnet pilade musen snabbt uppför stammen på trädet och satte sig på en smal gren som var delvis avbarkad av en älg.

Pojken lyfte försiktigt på huvudet, och lade handen över pannan. Han grimaserade, och torkade bort lite saliv som runnit i mungipan. Kisande mot solen reste han sig sakta upp på stapplande ben likt en nyfödd kalv.

Plötsligt kom en vuxen man instörtande i gläntan och vevade vilt med armarna. "Jag har ju sagt åt dig att inte klättra i träd. Har jag inte? Nå? Har jag inte?" Mannen smekte pojkens kind och kände sedan efter om han hittade några bulor. "Ser du mitt finger? Adam? Lyssna nu på mig... ser du mitt finger?"

Pojken skakade på huvudet, och en liten tår syntes i ögonvrån. "Jag ville ju bara..." Mannen tog honom i famnen och bar iväg genom vegetationen. Efter att ljudet från en bildörr ekat genom gläntan hördes en bilmotors höga motorljud, och en rivstart.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 11 maj 2011 14:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: