sourze.se

Den onda sonen och gudfadern

Det var en gång, för länge, länge sedan, tappra frihetsälskande människor som kämpade hårt för sin frihet på sina höga berg mot onda stormakter som attackerade landet i öster som Gud hade glömt.

Medan småpojkarna fick ha roligt och kriga tillsammans med de gamla gubbarna mot stormakterna hade småflickorna tråkigt när de tvingades stanna hemma. När de inte krigade fick pojkarna lära sig att rabbla Guds lag utantill, utan att någon förstod vad den betydde. Men mammorna tyckte alltid att det lät så vackert när deras söner småsjungande rabblade verser ur den heliga boken att de inte kunde hålla sig från att gråta. Prästerna sade till föräldrarna att det var Guds lag att flickorna skulle stanna hemma med sin mamma och lära sig städa, laga mat och passa upp på sina bröder och på pappa. Men den moderna tiden kom i resten av världen och plötsligt en dag vaknade människorna i det lilla landet av ett förfärligt oväsen och dammoln. Det var den östliga stormaktsgrannen som hade invaderat deras land med sina stora bullrande moderna stridsvagnar, kanoner och helikoptrar. Den stora östmaktens militärer steg ur sina stora stridsvagnar som gudar och förklarade för landets infödingar att de nu var befriade och att alla småflickor skulle få gå i skola!

Den västliga supersuperstormakten långt borta i väster på andra sidan havet blev jättejätteavundsjuka på den östliga stormaktens ockupation och började i hemlighet planera att ta över ockupationen. Supersuperstormaktens mål med sin planerade ockupation var att befria de stackars småflickorna från öststasskolan så att dem kunde gå i den fina väststatrsskolan i stället. Så den västliga supersuperstormaktens supersuperhemliga maffiaorganisation skapade från död materia, i form av miljontals dollar, Usamade Ins monster, en pålitlig maffiabossuperhjälte, mot den östliga stormakten.

Planen lyckades och en morgon vaknade invånare i det lilla landet av att den östliga stormakten lämnade det lilla landet och tog med sig sina bullrande stora stridsvagnar, kanoner och helikoptrar och bara lämnade väldiga dammoln efter sig. Den västliga maktens maffiaorganisation blev jättejätteglad över att Usamade Ins maffiakusiner kunde ta över makten på landsbygden. Men då ville inte maffiabossuperhjälten Usamade In längre lyda den store Gudfadern långt borta i det dekadenta Vilda Västern. Usamade In ville inte tillåta småflickorna att gå i någon skola alls, varken öststatsskola eller väststatsskola! Trots att den västliga stormakten ockuperade det lilla landets huvudstad kände sig skolflickorna inte helt säkra. De var fortfarande rädda för att de på sin skolväg skulle stoppas av Usamade Ins maffiakusiner.

Läget var katastrofalt! Vilda Västens gamle goda presidentscheriff samlade sin stab till krismöte. Hur skulle de kunna säkra småflickornas skolväg? Beslutet var moraliskt svårt att ta för presidenten, men efter en konsultering med Gamla Testamentets Gud fick presidenten moraliskt stöd för att ta en gruvlig hämnd och sätta ett pris på Usamade Ins huvud, "Dead or Alive"! Problemet var bara att Usamade In hade gömt sig i de svårtillgängliga bergen med sin maffiaklan och maffiakusiner, efter att han med sina superkrafter oskadliggjort Stålmannen på dennes egen hemmaplan, genom att kapa några flygplan och krascha dem rakt på supersupermaktens finanscentrum och militärcentrum!

Så det blev "Clash of the Titans" i det lilla landet! Men hur mycket den västliga supermaktens förarlösa plan, Drönarna, bombade och bombade bergen var det mest oskyldiga civila som dog och inte så många små titaner. Till slut förstod den nya, svarta, goda goda och kloka presidenten och den supersuperhemliga maffiaorganisationen att deras förre detta maffiakompis, Usamade In, inte fanns i bergen. Aha! Om han inte finns i bergen måste han finnas i en stad, sade de sluga männen i de västliga maffiaorganisationen. Naturligtvis, "Go and get him", sade presidenten! Och äntligen kom den dagen då presidentens supersuperhemliga maffiakompisar kunde hitta staden och huset i grannlandet där Usamade In bott de sista åren.

Lite senare släpptes de supersuperhemliga maffiatorpederna med helikopter rakt ned på Usamade Ins gömställe. Torpederna hittade Usamade In sittande mitt på golvet i sitt rum, med
sin mössa på och en filt om axlarna, stirrade på gamla slitna videoinspelningar med repriser av hans egna gamla tal till världen på teven. Han ville absolut inte bli störd mitt i sin mysiga videokväll! "Rubba inte mina videoband", vädjade och vädjade han till torpederna. Men de amerikanska torpederna bara typ snodde hans videoband från bokhyllan och sköt honom i huvudet! Och i bröstet också för säkerhets skull, i gammal god maffiastil! Ordern från högsta ort var tydlig, fånga Usamade In "Dead" inte "Alive"!

Om han fångades "Alive" kunde ju den mediakåta maffiagubben hamna i rättegång och börja babbla och babbla och ljuga och ljuga och ljuga ihop en saga om att "Det var en gång en supersuperhemlig Gudfader som skapade mig av död materia..." Och sådana sagor vill ju inte världen höra på...

Slipp, slapp, slut, nu var sagan slut! Och vad som är sant eller falskt vet väl ingen utom den hemlighetsfulle Gudfadern kanske. Men huvudsaken är ju att de stackars stackars småflickorna får gå i skolan igen, i en väststatsskola! Allting är frid och fröjd och nu finns det äntligen fred på jorden

... Nej, nu får det vara nog med sagor från undertecknad!


Om författaren

Författare:
Lennart Asp

Om artikeln

Publicerad: 11 maj 2011 13:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: