sourze.se

Därför tröttnade jag på Sourze

När jag började skriva på Sourze för 10 år sedan förekom inte sådant här. Men nu...

2001 känns långt borta. Sourze var ett ställe där diskussioner alltid var grundade i fysisk verklighet. Ingen fick för sig att framföra vansinniga fantasier i stil med "USAs president iscensatte världens största terrorattentat... mot USA". Skribenterna hade ett modikum av respekt och kastade inte glåpord, ej heller utmålade de andra debattörer som mentalt eller emotionellt handikappade.

10 år senare är situationen en annan... idag ser diskussionen ut som följer:

"Senast jag ordväxlade med Michael hade jag ännu inte insett att han hör till de mentalt kastrerade, de som saknar själsdjup och därför är totalt oförmögna att förstå mer komplexa samband. Detta gjorde mig förtvivlad eftersom det inte gick att nå fram och jag tänkte att felet var mitt som inte kunde finna rätta de rätta orden. --- I själva verket är förståelse omöjlig. Ytans människor måste hamna i antingen eller lägen. Både och är helt uteslutet för dem."

...eller...

"så måste det vara med ytans folk. De har inget inre som de sviker när de låter lögner stå oemotsagda. De kan inte annat än att se på oss som självhatande idioter, när vi drar på oss ovilja från etablissemanget för något så obegripligt som samvetsfrid. --- Om jag säger till CMO att belöningen från mitt hjärta är mycket mer värd för mig, än klappen på axeln från vilken erkänd och mäktig människa som helst, då undrar han vilken galax jag kommer ifrån. --- Det dröjde länge innan jag insåg att de ytliga har mycket svaga kopplingar till väsentliga delar av sitt känsloliv. Men så är det. Rent fysiskt i hjärnan. De samvetslösa kan lätt bli mycket intelligenta mätt med IQ. Människor med ett välutvecklat samvete måste hela tiden stämma av allt de tar in eller tänker mot sitt inre. Den processen tar mycket energi, energi som de samvetslösa lägger på att räkna ut nästa smarta drag. --- Jag förstår att du hör till dem som inte gör det lätt för sig i tillvaron genom att hoppa vidare så fort något tar emot inifrån."

Därför tröttnade jag på Sourze... för att sajten accepterar den här typen av "diskussion".


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2011 20:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: