sourze.se

FRA - håll er till säkerhets- och underrättelsetjänster!

"FRA ska inte få bli sådant att det kan användas emot oss vanliga människor bara för att man ska jaga fildelare."

FRA är en förkortning för Försvarets Radio Anstalt. Deras huvuduppgift är att avlyssna all radiokommunikation till och från Sverige, samt lyssna på vad grannarna säger.

Nu har några dilettanter till politiker kommit på att man kan använda FRA som någon form av polis på nätet och på så vis sätta dit fildelare. Men jag tror att man glömt vad lagen säger om att militären spanar på sina egna.

Hur motiverar man då denna IPRED-lag? Jo, genom att säga att man ska spana efter misstänkta terrorister på nätet och i etern. Detta är säkert något man fått från USA:s förre president och NSA National Security Agency, en organisation som sägs höra allt och se allt, men ändå missade 11 septemberdåden. Fy skäms.

Skämt åsido. Man kan aldrig motivera en avlysning med att säga att den man avlyssnar kanske kan vara en terrorist. Börjar vi göra det kommer vi att bli mer och mer likt gamla Sovjetunionen och deras nojiga ledare. Tänk bara på vad Stalin gjorde mot sin egen befolkning under det fosterländska kriget som det heter. Han använde dåvarande FSB KGB som då hette NKVD och var lika fruktade som Gestapo var i nazityskland under kriget.

FRA ska inte få bli sådant att det kan användas emot oss vanliga människor bara för att man ska jaga fildelare.

Detta är helt absurt och vansinnigt och så vitt jag vet strider det mot de demokratiska fri- och rättigheter vi har här i Sverige. Börja man göra avkall på detta kommer vi inte längre att vara så fria som våra politiker inbillar sig.

FRA ska var militärens underrättelsetjänst och säkerhetstjänst. Så blanda inte bort korten nu herr stadsminister, för då vet vi hur det går – den rika blir bara rikare och den fattige allt fattigare och du kommer inte någonsin att få min röst och det står jag för. BASTA!


Om författaren

Författare:
Fredrik Hansson

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2011 10:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: