sourze.se

De lögnaktigas stigmatiseringsfrosseri

Klädd i brunskiftande färgad kostym med trogen slips svingar han sin egen sanning. Han som utsett sig själv till stridens, modets, rättvisans och sanningens man.

Han följer vinden som navigerar med gröna lanternor åt höger. Den söta sura ruttnande doften av död följer honom och andas ut i hans nacke. Han tror sig vara en magiker som utan att blicka åt sidan med likheten i en ritual, äter av och med vad han ser som det gudomliga.

Våra eleganta politiker lever utan en glimt av ödmjukhet inför den verklighet många befinner sig i. Maktfursten sveper med blicken över Riddarfjärden och planerar sin agenda av att söndra och härska. Härskarna omger sig med ett hycklande i bästa pennalismkostymen och de förlöjligade och fega ja-sägarna, som kan se till att fler än tvåhundrasextio familjer varje månad får behålla sina hem, det är de som kan kräva att FN:s barnkonvention följs och att vräkningen av uppemot sextio barn varje månad stoppas, barn som med sina föräldrar blir utslängda på gatan.

Fattigdomen knackar inte längre på dörren, den finns runt, hos och vid sidan om oss för att, en efter en, omfamna och svälta ut människan som inte lyckas producera vad våra härskare bestämt. Slaveri och en livegenskap präglad av arbetslöshet och sjukdom blir varje dags möjlighet i vårt skäliga föregångsland Sverige.


Om författaren

Författare:
Maria Stensson

Om artikeln

Publicerad: 23 mar 2011 10:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: