sourze.se

Banken och Postens utveckling

"I övriga världen finns det post och bank, men i Sverige har vi något som ska likna en bank men som är något annat. Posten har lagt ner, så för att kunna köpa frimärken och kuvert måste man gå i väg till mataffären. Och detta kallar man utveckling!?"

När jag skulle hämta ut pengar från Swedbank så debiterar de mig 20 kr. Men att upplysa kunderna om detta det är inte så viktigt, Swedbank är inte de enda som tycks vara av den uppfattningen att vanliga pengar är något som de helst inte vill befatta sig med. De vill bara ha fiktiva pengar, måste du ha kontanter får du vända dig till en uttagsautomat och om det nu är något synnerligen fel med den så tar banken inte något som helst ansvar.

För att inte tala om det som ska vara Svensk Kassaservice – vilken skämtservice! De kan aldrig ha hört talas om service, än mindre vet de hur man ger den. De har korta öppet tider, för lite folk till kassorna och skulle man vilja köpa ett frimärke så möts man av ett "det säljer vi inte".

I övriga världen finns det post och bank, men i Sverige har vi något som ska likna en bank men som är något annat. Posten har lagt ner, så för att kunna köpa frimärken och kuvert måste man gå i väg till mataffären. Och detta kallar man utveckling!? Ja, ja ni läste rätt, utveckling. Fast det mesta ser ut att gå bakåt, inte framåt.

Fantastiskt, hur dumma tror politikerna att vi är? Vem tjänar på detta? Löntagarna? Nix. Det gör de höga herrarna som kan roffa åt sig några miljoner till, för att sedan, om allt går åt helvete, be farbror staten om hjälp.

Skulle den normale svensken göra på exakt samma sätt så skull man åka in i fängelse några år, men det som är rätt för den ene får inte den andre göra.

Så var vi åter på ruta ett igen. Hur mycket man än jobbar och sliter så får man inget kvar att leva av, sedan ska man ju se över sin egen pension och då kommer bankerna formligen rusade med diverse förslag på hur och var du ska spara i för något, när man sedan gör detta så ja, vad händer? Det går nedåt, inte uppåt.

Sedan vill man höja pensionsåldern, varför det nu då? Jo, för då kan man nämligen jobba tills man stupar och då behöver man inte betala ut någon pension.

Mest pensionspengar får den som inte gjort något vettigt i hela sitt liv utan bara ställt till det så att andra blir lidande. För vi måste ju tänka på att de höga herrarna haft så dåligt betalt under sin tid som chefer, så då är det bara rättvist att de får mer pengar i pension och kan gå när de är runt de 50 åren fyllda. Samtidigt som Fru Nilsson 90 år får ligga och tyna bort på något "vårdhem" som det så vackert heter.

Låter jag för cynisk? I så fall beror det på att jag redan sett för mycket av samhällets baksida.

Ni får gärna kommentera på mitt inlägg den som så vill.

Endast Sverige dumma svenskar har!


Om författaren

Författare:
Fredrik Hansson

Om artikeln

Publicerad: 16 mar 2011 09:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: