sourze.se

Den nya världsordningen

En ny världsordning baserad på fem personer i toppen är en gammal idé som åter har tagit fart.

1575 startade Illuminati, en ordern inom kyrkan, av en grupp sammansvurna som trodde att det hade en högre insikt inom det gudomliga. På sin tid hemlighölls sammansvärjningen då man trodde på helt andra saker än bibelns skapelseberättelse – man trodde på vetenskapens rön om hur jorden skapades. Dessa grupper har allt sedan dess blivit förföljda. 1722 uppstod en grupp i Frankrike som med sin mystiska teori sammanband den med frimurarnas former.

Frimurare ordnarna har olika inriktningar och just nu följer vi den amerikanska. Detta innebär en ny ordning i maktbalans och inkomstklyftor. Och de som har mest pengar ska ha den största makten. Detta även då det finns regler om att frimurarna inte ska blanda sig i politiken men dessa regler togs bort 1776.

Detta är vad som händer i världen i dag, med marknadsekonomi och världshandel. Allt handlar om försäljning av produkter och tjänster och var pengarna hamnar i slutändan. USA har på det viset utnämnt sig själva till någon sorts världspolis och på så vis står de över den internationella lagen om suveränitet etcetera.

Denna nyordning har smittat av sig på Europas alla länder och man kan på det viset säga att Illuminati har blivit accepterat bland folken. Vad jag inte kan förstå är varför det inte kommer någa protester från kyrkan eller påven.

Äntligen har kyrkan i Sverige börjat att röra på sig men man gör det på ett sätt som verkar konstigt i sig. Man värnar för folket och det är ju bra men man verkar inte speciellt orolig över Illuminati eller frimurarna. Kanske detta beror på att man inte har vetskap om dessa sammansvärjningar, att det har fallit i glömska inom kyrkan?

Vi får hoppas att det händer något innan det blir för sent.


Om författaren

Författare:
Anders Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 15 mar 2011 10:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: