sourze.se
Artikelbild

Leif GW, vänd stenar, inte blad!

Vad är sanningens värde egentligen, när män av landets högsta ära och rang tar med sig den i graven? Officerarna, är det inte dem vi skall se upp till och lita på?

"Alltså, dom här killarna, det skall man komma ihåg, att företrädarna för Bofors, åtminstone ett par tre utav dem, var ju f.d. artilleriofficerare och dom hade en alldeles speciell jargong. De började ofta förhören med att dom talade om att jag tänker inte ljuga och är det någonting jag inte vill tala om, då säger jag det, det här vill jag inte tala om. Martin Arbdo, han sade rakt ut att Dom verkliga förhållandena här, när det gäller dom politiska kontakterna, dom tar jag med mig i graven, punkt slut. Det är ingen idé du frågar mer. Jag kommer inte att säga någonting om det. Och det gjorde han ju aldrig heller. Inte ens off the record" - Förhörsledare Sten Lindström på Rikskrim i Sveriges Radio P3 Dokumentär 2006 om Boforsaffären

Vad är sanningens värde egentligen, när män av landets högsta ära och rang tar med sig den i graven? Officerarna, är det inte dem vi skall se upp till och lita på? Om de tillåts ta med sig vital sanning i graven för några dagsböter, faller inte all vår värdefulla moral och etik samman då? Om det inte är vi som delegerat dem äran att beskydda oss och vår nation, vem är det då? Vi, Sveriges medborgare, är nationen Sverige och det ligger i vår nations intresse att få veta sanningen. Om det, Gud förbjude, skulle finnas någon som anser sig ha makten att värna om vår nations bästa, utom våra utvalda företrädares vetskap eller samförstånd - är då inte detta högmod om något?

Olof Palme blev mördad för 25 år sedan och sanningen bakom mordet har ännu ej nått ljuset. Leif GW Persson, vänd stenar, inte blad!


Om författaren

Författare:
Roberth Edberg

Om artikeln

Publicerad: 28 feb 2011 11:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: