sourze.se

Gör som havet - våga

Kan det som händer i Egypten hända här i Sverige? Rubriker i media att folket har avsatt regeringen!?

När det kommer till allt det skamliga som drabbar många människor i Sverige pratas det mycket om minoritet, men... vad är majoriteten värd om inte minoriteten är värd att ha ett bra liv?

Jag önskar att vi inte var så förbannat väluppfostrade utan att vi gick ur våra hus och rent handgripligt visade vår avsky mot maktmissbruket som skördar människoliv i vår "minoritetsgrupp". Jag kan inte annat än beundra folket i Egypten som ställer sig upp och visar sin vrede. Jag vill visa hur arg och frustrerad jag är! Hur längre ska vi köpa argument som minoritet och majoritet, ett resonemang som jag inte har någon förståelse för, kontentan blir att lika värde helt har suddats ut och den demokrati som har funnits i vårt land helt eller delvis har förintats. Att uppehålla sig vid en splittring av oppositionen, som skapats av makten självt och låta det ta plats är genomskinligt, inte ens en dåre blir lurad.
Under tiden dessa käbblar så dör våra medmänniskor många gånger en för tidig död.

Nu ser vi tidningsrubriker om flera hundratusen barn som svälter i vårt land, något bl.a. jag och flera bloggare skrivit om under en längre tid och fortfarande skriver om. Om vi bloggare nu kunnat se konsekvensen av reformer som blivit och skapats för att öka fattigdom och helt ta bort jämlikheten med försök att nå genom mediebruset med våra poster, hur kommer det sig då att det inte blir upplopp?
Hur kan vi, det stolta svenska folket, bli en samling rumpnissar!?

Den 25 april sker påskuppropet. Kommer kyrkan att stå för sina värderingar och vara i fronten på barrikaderna för människan i vårt land? Vad krävs mer?


Om författaren

Författare:
Maria Stensson

Om artikeln

Publicerad: 28 feb 2011 10:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: