sourze.se
Artikelbild

Vad som än händer

... och vad du än säger och gör, så älskar jag dig.

Debi Gliori
Vad som än händer
Svensk översättning: Lotta Olsson Anderberg
En bok för alla


Debi Glioris "Vad som än händer" kom ut första gången 1999. Jag minns att jag och min son lånade den på biblioteket för några år sedan. Han var två eller tre. Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag läste den för honom. Gliori skriver så ömt dessutom på rim! om den villkorslösa kärleken mellan förälder och barn.

Det börjar med att Liten är på argt humör.

"Det är en arg liten Liten du ser och ingen älskar mej mer."

Stor försäkrar:

"Arg eller ej, vad som än händer, älskar jag dej."

Men Liten nöjer sig inte med det. Vad skulle till exempel hända med kärleken om Liten var en björn eller helt plötsligt blev en ful insekt eller en farlig krokodil? Och var tar kärleken vägen när vi dör?

Gliori kommer från Skottland och har skrivit och illustrerat ganska många barnböcker vid det här laget. Det har hunnit bli en hel del egna barn också för den delen. "Vad som än händer" är en sådan där bok som håller länge, länge. Det går inte att tröttna på den.

Gå till Whildes bokhörna


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 02 feb 2011 11:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: