sourze.se

Det handlar inte om rasism - det handlar om välfärd

Sverigedemokraterna hade aldrig kommit in i riksdagen om inte de andra partierna hade övergett dessa väljare.

Sverigedemokraterna handlar om två saker: invandrare och välfärd.

Jag skall lämna slöjor, "ta seden dit man kommer", gängvåldtäkter, ja, jag skall lämna allt om invandrare och bara prata välfärd.

Det är omtumlande, med lite skräck, med lite äckel och med fascination jag ser på SVT:s "100 dagar". Jag är inte sverigedemokrat, har aldrig varit det, kommer aldrig att bli det, men jag måste erkänna; deras beskrivning av verkligheten träffar mig som ett slag i magen och det gör skönt ont. För även om jag inte håller med om deras "lösning på problemet" så kommer deras syn på verkligheten, utanför Stockholms innestad, som ett pistolskott från upploppen i Malmö till sinneslea överpösta gammelpolitiker som Carl B Hamilton.

SD säger att vi inte har råd med både välfärd och invandring. Högern och vänstern säger: det har vi visst!
-Okay, bevisa det!

Idag när pensionärer på ålderdomshem inte kan få ett helt ägg till frukost utan bara ett halvt, av besparingskäl, är det välfärd? När tågbiljetterna är skyhöga och Ulf Adelsohnm inför sjuka marknadspriser istället för att bygga ny järnväg. När elpriset skenar så att jag inte vågade ha varmare än 10°, hemma under hela julhelgen. Är det välfärd när jag knappt vågar koka julskinka för att elen var så dyr? När studenter blir blåsta av CSN år efter år.
När bostadsbyggandet står så still att ingen ung människa har möjlighet att skaffa en hyresrätt längre.

Det enda ni har bevisat med detta nya samhälle, som ni har skapat, är att många inte har någon välfärd längre.

Och vems fel är det?

Ja, i mina ögon är det självklart inte invandrarnas fel. Men vems är då felet? Jo, självklart är det gammelpolitikernas fel. Alla gammelpolitiker, både till höger och till vänster.

Hur skall då en normal väljare resonera? Skall han vara lojal mot er? Han kanske tycker att det är invandraras fel och röstar därför på SD. Eller så tycker han att det är ert fel. Och röstar på SD. Eller så tycker han både och - och röstar på SD.

Inser ni inte, när ni som Don Quiote slåss mot väderkvarnar, att SD suger åt sig hundratusentals röster på denna lilla, enkla logik? För att ni har slutat att leverera välfärd?

Så länge ni gammelpartier inte bygger bostäder, sänker elpriset, och bygger järnväg och ger pensionärer ordentligt med mat, kommer SD att öka och öka och öka. Ni har faktiskt själva bevisat att vi inte har råd med välfärd till vanliga svenskar.

WVanja Lundby-Wedin har dock välfärd, så mycket att hon kan dela ut lägenheter i innestan till sina släktningar.
Riksdagsmännen har välfärd. De har årskort på SJ.
Ledarskribenterna, och journalisterna på SVT och SR och Aftonbladet, de har välfärd. Bor oftast i innestan i fina bostadsrätter på Södermalm. De tror fortfarande att vi bor i världens bästa land.

Men det tror inte väljarna.

Om fyra år har vi val igen. Då har dagens 14-åringar, 15-åringar, 16-åringar och 17-åringar möjlighet att berätta om sin vardag i en valurna långt, långt bort från Stockholms innestad, långt, bort från Wanja Lundby-Wedins lägenheter, långt bort från riksdagsmännens årskort på SJ.
Då är det upp till bevis, gammelpartier.

Har vi råd med välfärd till svenskar? Om inte, hur skall vi då har råd med envandrare också? Jag bara frågar. För det är just den frågan som många väljare kommer att ställa sig i nästa val. Jag tycker inte om det. Men jag ser det komma. Jag ser att SD kommer att öka till 8-9 procent nästa val och gå upp till 11-12 procent valet efter det.


Om författaren

Författare:
Marcus Ottosson

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2011 22:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: