sourze.se

Förhoppningar och önskningar inför 2011

"Jag önskar att problemen inte trappas upp under år 2011 och att vi inte medverkar till motsättningar mellan olika kulturer och religioner i Sverige."

Mina förhoppningar inför det nya året är att jag ska bli klokare och en bättre människa. Man kan alltid göra något för att förbättra livet för andra eller för sig själv. Inte minst viktigt är det att ta hand om sig själv på ett bra sätt.

Tiderna är inte så lätta, med alla ständiga förändringar som man inte kan påverka. Det är bara att hoppas på att godheten segrar och jag tror, att alla vi vanliga människor och vi är många gör det bästa vi kan för en bättre värld. Vi värnar om vår demokrati, som är så viktig för oss alla.

Vi vill att alla sjuka ska få en dräglig ekonomisk tillvaro och ett värdigt liv. Vi vill att ungdomen ska få en dräglig tillvaro och ett värdigt liv. Detsamma gäller för alla våra gamla.

Detta är enkla önskemål på en vardaglig nivå. Men det finns även andra saker jag skulle önska. Jag har uppfattat att bankerna har stor makt, eftersom det blivit en borgerlig regering och bankerna pressar oss då utan konkurrens med oskäliga räntor. Statliga bolånebanken SBAB ska säljas och kan därför inte pressa ner priserna. Jag önskar att vinstskatt för banker införs!

Terrorister har tänkt slå till mot Rådhuspladsen i Köpenhamn! Där har Jyllands-Posten sin redaktion. Tidningen publicerade karikatyrer av profeten Muhammed i september 2005. Jag har den åsikten att man inte kränker religioner hur som helst, även om man inte sympatiserar med ideologin islam. Jag skulle i alla fall inte utmana ödet på det sättet och jag vidhåller, att man gott kan be om ursäkt för de bilderna. De flesta människor tycker ju att man ska ha rätt att säga vad som helst i en demokrati, men jag skulle i alla fall inte skött saken som Lars Vilks har gjort. Se bara på vad som hänt!

Jag har läst att Lars Vilks inte ger upp och att han producerar fler och bättre utförda teckningar i samma anda, eftersom han fått kritik för dåligt utförande av "Rondellhunden"! Om jag var gift med honom, skulle han aldrig se röken av mig mer! Karln har ju dessutom en yxa innanför dörren!

Man har frågat folk på gatan i Sverige om de tycker att Lars Vilks ska skyddas till varje pris, eftersom han har livvakter dygnet runt. Av fem tillfrågade svarar fyra "absolut inte"! Linda Rosing, tycker att han gjort bort sig inför hela svenska folket. De andra tycker att han får skylla sig själv! Själv säger jag: be om ursäkt! Jag vet att det inte bara är terrorister som tagit illa upp. Helt vanliga muslimer utan hämndbegär, gillar inte heller Rondellhunden!

Anders Lindberg i Aftonbladet torsdag, tycker att: "Det öppna samhället försvarar vi tillsammans genom dialog och samarbete." Han menar att man inte kan skylla terrordådet i Stockholm den 11 december på muslimer, utan att handlingen är ett verk av en galning. I Danmark har man redan börjat beskylla muslimer för terrordåden som utförts på olika platser, menar Anders Lindberg.

Jag önskar att problemen inte trappas upp under år 2011 och att vi inte medverkar till motsättningar mellan olika kulturer och religioner i Sverige. Där jag kommer ifrån promenerar vissa omkring i kaftan, andra i saris eller västerländska kläder. Ibland skymtar man en riktigt färggrann afrikansk särk på torget och det kan hända att man tänker; är det så här paradiset ser ut? Själv har jag burit både bolivianska tofsar i håret, indiska byxor och skjortor och turkiska bondbrallor under åren här, där jag bor.

Ja, det var väl allt jag önskar just nu, men det finns säkert fler önskemål från er läsare inför det nya året? Tänk intensivt, kanske de infrias!

Vi hoppas alla på ett bra år 2011!

GOTT NYTT ÅR!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2011 13:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: