sourze.se

Sverige har fått sin första "nyttiga" terrorist

Terrordåd och meddelanden från kända eller blivande terrorister har en benägenhet att komma lägligt för att avleda uppmärksamheten från andra viktiga frågor.

Bin Ladins inspelade videoklipp är ett bra exempel. Två av dessa har varit till stor nytta för Bush och Blair-brigaderna. Ett lanserades strax före invasionen av Irak och det andra säkrade Bushs återval som president 2004, för att bara nämna två exempel. Se "Usama bin Ladin: Död eller levande?" av D R Griffin, Alhambra 2009 Dessa "muslimer" verkar göra allt de kan för att hjälpa sina fiender.

Nu har även vi i Sverige fått uppleva en sådan nyttig "terrorist". Den unge amatören lyckades spränga sig själv till döds. Vi har därmed fått lite försmak på vad som komma skall. Enligt hans meddelande är de många som lurar bakom buskarna. Så detta var bara en första varning. "Jag offrar mitt liv och hoppas att ni ändrar er politik visavi mitt folk!" Var detta hans budskap? Inte riktigt. Han ville ju döda många oskyldiga enligt det utskickade meddelandet. Men något gick galet. Enligt andra uppgifter var han ute och letade efter en andra fru på en muslimsk dejtingsajt för inte länge sedan och skulle just fira sin födelsedag. Ja, det där med att leta sin halva på nätet kan ha sina nackdelar. Får man inte napp då är det kört. Återstår att gå på uppdrag.

Jag tänker på den danska serien Brottet som nyss gick i svensk tv, med liknande innehåll. Oavsett vilket, nu kan klappjakten på "radikala islamister" börja på allvar. Och hur känner vi igen sådana? Följ deras bloggar och mät intensiteten i deras vrede, vet jag. Är de tillräckligt arga då är det dags att "ingripa". Och det finns flera sätt man kan ingripa på, som bekant. Vrede är något användbart och lätt uträknat.

Allvarligt talat har vi mycket att vara rädda för nu. Så rädda att vi kan skrika med polismannen i Bruce Willis film från 2006 som visades häromdan på nån tv-kanal: "Åt helvete med sanningen!" Nu behöver vi trygghet och säkerhet, så vi kan shoppa ihjäl oss under helgerna i lugn och ro. Ingen amatörterrorist ska komma och ta det nöjet ifrån oss. Fler kameror på våra gator tack, nej, i våra hem, i våra hjärnor, så vi slipper ha några som helst hemligheter. Alla våra gömslen ska vändas in och ut. Allas, utom våra eliters gömslen. Bara "våldtäktsmän" vågar komma i närheten av våra eliters gömslen, och nu vet vi hur det slutar för dem.

Jag tänker på Frank Hellers alter ego Philip Collin och hans medbrottslingar i "Den tusen och andra natten" från 30-talet utgiven första gången 1923, åter utgiven av Alhambra 2001 när de försöker köpa den förtrollade mattan från den lömske trollkarlen som utbrister: "Med list, icke med våld; med stöld, icke med köp; med lögn, icke med sanning; så har det varit, så skall det förbliva... Mattan kan icke köpas!" Fast lite våld då och då kan göra susen med räddhågsna slavar, tänker nog en och annan pamp eller självutnämnd kalif med rumpan bar.

Oavsett om den unge "terroristen" var en patsy eller bara en amatörterrorist, ställs vi idag inför en svår uppgift: islamofobin förvärrar de radikala känslor som pyr under ytan. Och orättvisorna är ingen hägring i unga upphettade hjärnor. De är en daglig och blodig verklighet för miljoner människor i de muslimska länderna. Någon räknade ut att det begåtts tusentals terrordåd i väst sedan 2001. Hur ska vi räkna den pågående slakten på civila i Pakistan, Afghanistan, Irak, Palestina bland annat? Först när vi kan visa solidaritet med de miljoner oskyldiga som dagligen drabbas av imperiets anspråk på herravälde kan vi få bukt med den militanta radikalismen på båda sidor. Och för detta måste makthavarnas hyckleri och manipulationer avslöjas för vad de är, en dödens och lögnernas kultur.


Om författaren

Författare:
Hesham Bahari

Om artikeln

Publicerad: 16 dec 2010 08:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: