sourze.se

Ekonomin överraskande stark

Stämningsläget bland företag och hushåll är nära rekordnivåer.

Leif Petersen har skrivit en ny artikel i SvD den 30 sept. 2010 med rubriken " Överraskande stark ekonomi". Jag har citerat Petersen i min artikel " Kina och Indien viktiga för svensk ekonomi"

Underrubriken i Petersens artikel har följande lydelse:"Stämningsläget bland företag och hushåll är nära rekordnivåer. Konjunkturinstitutets barometer för september är överraskande stark".

Man kan fråga sig varför det går så bra för svensk ekonomi. Jag tror att det beror på både Göran Perssons och Fredrik Reinfeldts skötsel av Svensk ekonomi där jag ger Persson den främsta förtjänsten. Också miljöpartiet och vänsterpartiet deltog i saneringen av svensk ekonomi när man förhandlade fram 18 budgetar. På 1990-talet var det Centerns dåvarande partiledare Olof Johansson som tillsammans med Persson hade den största förtjänsten till att ekonomin kunde saneras. Det vill Centerns nuvarande ledning tala tyst om, men rätt ska vara rätt. Med det nuvarande läget i riksdagen blir kanske samma blocköverskridande överenskommelser aktuella.

Det går också att läsa vad Per T. Ohlsson förutspådde i januari i år i min artikel " Hur utvecklas världsekonomin under 2010-talet"


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2010 23:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: