sourze.se
Artikelbild

Vi gillar olika

Aftonbladet gynnar Sverigedemokraterna med sin kampanj.

Först och främst: Jag sympatiserar med Aftonbladets initiativ. Jag sympatiserar också med alla de demonstranter som samlas runt om i landet och slår ett slag för mångfald.

Men, och det här är ett MEN med stora bokstäver.

Så här vill Sverigedemokraterna ha det. Det är så här de kom in i riksdagen. Genom att frysas ut. Genom att motarbetas av samhällets "expertis".

Folk är trötta på etablissemanget, trötta på den svenska modellen där allting obekvämt ska tystas ner. Det är inte för inte som Sverige ligger i topp när det gäller missbruket av undertryckande mediciner huvudvärkstabletter, antibiotika, kortison, psykofarmaka.

Vi tar inte diskussionen i det här landet.
Vi tar inte konsekvenserna av vårt eget agerande.
Vi sopar under mattan och fördröjer.
Vi är konflikträdda och är hellre sjuka än friska för att slippa ta tag i situationen.

Anledningen till att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen är att de andra partierna cementerat blockpolitiken. Vänsterpartiets Ohly ville inte ens sminkas i samma rum som Jimmie Åkesson. Det är teater och trams. Istället borde Ohly ha gått in i logen med högburet huvud och stått för sin egen politik. Nu fegade han ur och lät Åkesson ta strålarkastarljuset.

Vi har bjudit på det parlamentariska läget. Inte bara de etablerade politikerna, utan också media.

Den demokratiska agendan kan inte ges upp bara för att en clown som Åkesson glidit in på en serverad räkmacka. De andra clownerna - Ohly, Wetterstrand, Björklund & co - har inte, enligt folket, mandat att helt frysa ut SD. Om man fryser ut det här missnöjespartiet kommer det att växa och frodas i folklagren.

Det här gäller Aftonbladet också, och all annan media. Ta debatten konstruktivt. Våga gå i direkt clinch med Åkesson & co. Klä av dem inpå bara kroppen. Det är ingen match. Vi svenskar är inte idioter. Det hoppas jag i varje fall inte.

Man brukar säga att kamp är kramp. Låt det i så fall bli vår läxa.
Kämpa INTE emot. Låt Sverigedemokraterna tala fritt och öppet. Låt dem köra sig själv i graven. Vi behöver inte anstränga oss. De klarar av begravningen alldeles utmärkt på egen hand. Åkesson är visserligen en slipad talare, men det krävs inte mycket för att få honom ur balans. Och hans medarbetare, med partiets vice ordförande i spetsen, kommer snart nog att blotta sina ideal, och med handen på hjärtat, vem stannar då vid deras sida?

Låt SD stå för det som de tror på. Och låt dem uttrycka det fritt.
Vi behöver inte sympatisera med det de säger bara för att de säger det. Vi kan tänka själva.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 21 sep 2010 14:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: