sourze.se

Från välfärd till ofärd

Det tragiska fallet Annica är bara ett av många exempel på hur sjuka människor drabbas av en iskall regerings direktiv.

Fredrik Reinfeldt sa i den avslutande TV-debatten att han vill "säkra välfärden". Det vill han märkligt nog göra genom ytterligare en riktad skattesänkning enbart till de som förvärvsarbetar.

Alliansregeringen har i själva verket finansierat en del av sina tidigare skattesänkningar genom att också sänka välfärden. Pensionärer, sjuka, arbetslösa och utförsäkrade har fått det ekonomiskt mycket sämre.

Men det inte bara en fråga om ekonomi. Det handlar om en känslokall människohantering. Ett aktuellt exempel är den dödssjuka Annica Holmquist som enligt Försäkringskassans bedömning ska kunna arbeta och därför inte ska ha någon sjukersättning. Hon hänvisas till socialtjänsten som vill att hon ska sälja sin lägenhet och flytta.

Annicas fall har lett till en s.k. bloggbävning. Hemsidan hos Annicas dotter Emelie har fått omkring 100.000 läsare och massor av bloggare har tagit upp den tragiska historien. Och traditionella media har följt upp.

Detta är bara ett exempel av många på hur alliansens politik omvandlar välfärd till ofärd. Här är länken till Emelies blogg: Länk: klamydiabrevet.blogspot.com

Det är pinsamt när Fredrik Reinfeldt skyller detta på Försäkringskassan. Pinsamt därför att Försäkringskassan arbetar enligt direktiv som de har fått just från Reinfeldt & Co.

Detta har pågått månad efter månad. Varför har regeringen inte satt ner foten om man verkligen vill att sjuka människor ska behandlas som sjuka.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 18 sep 2010 07:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: