sourze.se

Blair och Bush ger ut sina memoarer

Igår kom Tony Blairs memoarer "A Journey" ut, en beskrivning av Blairs tid som premiärminister. Enligt engelsk press ångrar Blair inte sitt beslut att sluta upp på USA:s sida i Irakkonflikten.

Däremot så medger Blair att han har gråtit över de engelska soldater som förlorade sina liv i Irak och alla de som sårades. Blair är minst sagt impopulär i England för sitt kontroversiella ställningstagande och det kommer han att få leva med under resten av sitt liv. Det var kanske inte för inte som Blair kallades för Bushs pudel.

Vidare skriver Blair om motsättningarna mellan honom och finansministern och Blairs efterträdare, George Brown. Vid några tillfällen gick det så långt att Blair funderade på att avskeda Brown. Blair medger också att all stress som kommer med jobbet som premiärminister gjorde att han drack under vissa perioder.

I november kommer också Bushs memoarer "Decisions Points". I förhandsreklamen sägs det att boken kommer att handla om många av de kontroversiella beslut som Bush fattade i Vita Huset. Naturligtvis kommer beslutet att invadera Irak att röna stort intresse. Bush kommer lika säkert som Tony Blair att påstå att han inte ångrar sig. Bush har ju hållit en låg profil sedan han lämnade Vita Huset i januari 2009. Många bedömare och främst demokrater hoppas på att boken kommer att ge dem ytterligare ammunition i det kommande kongressvalet.


Om författaren

Författare:
Bo Dunfors

Om artikeln

Publicerad: 02 sep 2010 13:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: