sourze.se

Sverige är totalitärt!

Staten är ett kontrakt mellan medborgarna- förtroendevalda. De förtroendevalda har av medborgarna givits makt, som utövas med ansvar och respekt - eller som besserwissrar och översåtar.

Tänk Dig ett land ....

Tänk Dig ett land med en stat, som favoriserar vissa och missgynnar andra medborgare. Så till den grad, att de favoriserade efter ett fåtal år har fått 3 miljoner pengar mer än de andra. En stat, som tar ifrån medborgarna två av tre inarbetade pengar. Och delar ut dem igen - men bara till dem man favoriserar.

Inte för att dessa favoriserade är bättre eller nyttigare för landet. Utan för att de gör som Staten vill. Och Staten vill, att människor skall leva på ett visst sätt:
Människor ska bara ha samvaro med sådana, som inte är särskilt viktiga för dem.

Därför motarbetar Staten att människor är och arbetar med närstående, som betyder mycket för varandra.

Ty den här staten gillar inte, att människor skapar och behåller nära band mellan sig. Sådant är förhatligt, ty Staten vill, att banden skall vara mellan människor och Staten själv. För då blir Staten viktigare för människan än andra människor.

Andra stater har stadfäst människors fri- och rättigheter. Den här Staten struntar i sådant.

Fast detta vill inte Staten säga rakt ut. Så Staten förvillar människorna genom att kalla tvånget och diskrimineringen för Frihet och Jämställdhet.

Och Staten hyssjar om pengar ut och in. Så att människor tror att de favoriseras. Och de favoriserade hyllar staten - deras gynnare - i media.

Och media blir till en spegelbild, som tycks visa, att människor gillar Statens styrning. Och går med på, att Staten vet vad som är bättre för dem än de själva.

Så förvandlas människor, som förr var fria medborgare, till undersåtar utan egen vilja. Svaga, resurslösa, blir de angelägna att visa, att de är så nöjda med Statens styrning. Och att de bör favoriseras ännu mer. Och inte vara bland dem, som diskrimineras till misär.

Den staten är totalitär - och den är här!


Om författaren

Författare:
Krister Pettersson

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2010 15:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: